JEDVA ČEKAM DA NEDELJA DOĐE: Kanga priziva dva slavlja i sanja duplu krunu!

Autor:

Sport

24.05.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želim da budemo sjajni jer će mnogo navijača doći da uživa u dobrom fudbalu, osvrnuo se Zvezdin vezista pred finale Kupa i proslavu titule.

JEDVA ČEKAM DA NEDELJA DOĐE: Kanga priziva dva slavlja i sanja duplu krunu!

Foto: Starsport

Gelor Kanga pred Delijama

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se na korak do duple krune, treće u nizu.

Da bi šestoj uzastopnoj titulu u Superligi pridružili i pehar namenjen osvajaču Kupa Srbije, potrebno je da u četvrtak (21.00, Arena sport premijum 1) savladaju Čukarički na svojoj Marakani, kada će, nadaju se u crveno-belom taboru, uslediti prva od dve proslave u četiri dana.

Naime, izabranici Miloša Milojevića zavesu na ovu sezonu spustiti u nedelju (19.00, Arena sport premijum 1), u 37. kolu domaćeg prvenstva protiv Novog Pazara na "Rajku Mitiću".

BEZ GREŠKE U KORACIMA

Za taj dan najavljena je prava fešta na našem najvećem stadionu, pa ne čudi da Zvezdin Gabonac Gelor Kanga ne može da dočeka da nedelja dođe, kako kaže narodna pesma. Međutim, Kanga je svestan da pre nedelje moraju da se dokažu i u četvrtak, pa ne smeju da naprave grešku u koracima jer Čukarički sigurno neće doći s belom zastavom.

- Pred nama su dve važne utakmice, finale Kupa Srbije sa Čukaričkim, a zatim i proslava titule protiv Novog Pazara. Želimo da budemo sjajni jer smo svesni koliko će navijača doći da nas gleda i sigurno će želeti da uživaju u dobrom fudbalu. Spremni smo, trenirali smo prethodnih godinu dana, upravo zbog ovakvih stvari, tako da je osećaj poseban - rekao je Kanga.

Republika

Foto: Starsport

Gelor Kanga

Dodatna motivacija mu je što očekuje pune tribine jer je ulaz besplatan u nedelju, ali i humanitarni karakter jer se uveliko organizuje prodaja barjaka da s Marakane u svet ode lepa slika, a novac onima kojima je potreban.

Bez slavlja na Kališu

Zvezda će u nedelju proslaviti 34. titulu sa svojim navijačima i bivšim asovima, ali će sve ostati na Marakani. Naime, delije su najavile da neće biti tradicionalne šetnje od stadiona do Kalemegdana jer nije prošlo ni 40 dana od dva masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu, koji su potresli Srbiju.

ISTORIJSKA PRILIKA

- Svaki trofej je za mene poseban, iako sam ih u Crvenoj zvezdi mnogo osvojio kroz karijeru (ovo mu je četvrta titula i juri treći kup). Svaku proslavu titule dobro pamtim. Svi jedva čekamo ovo što je pred nama. Siguran sam da će Marakana biti puna. Za ovih nekoliko godina, koliko sam u Zvezdi, naučio sam da su navijači uvek tu, osetio sam podršku na svom primeru mnogo puta i nemam dilemu da će u nedelju doći da nas pozdrave, kao, nadam se, osvajače treće duple krune u nizu. Čujem od saigrača da bismo bili prva generacija Crvene zvezde kojoj bi to uspelo, tako da sam time dodatno motivisan. Očekujem pune tribine, drago mi je što je ulaz besplatan, takođe, i što će sredstva od kupovine barjaka da idu u humanitarne svrhe - dodao je Kanga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading