RADNIČKI 1923 PRESEKAO: Ništa od Lazarevca, igraće Superligu u selu od 1.000 stanovnika! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.05.2023

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stadion "Čika Dača" se rekonstruiše, Kragujevčani odabrali novu lokaciju.

RADNIČKI 1923 PRESEKAO: Ništa od Lazarevca, igraće Superligu u selu od 1.000 stanovnika! (VIDEO)

Foto: Starsport

Stadion "Čika Dača"

Fudbalski klub Radnički 1923 objavio je da će se privremeno preseliti iz Kragujevca u Donju Trnavu.

Superligaš iz srca Šumadije će naredne sezone igrati domaće mečeve u ovom selu koje broji manje od hiljadu stanovnika.

- Zbog neispunjavanja uslova za licenciranje i odigravanje utakmica najvišeg fudbalskog ranga takmičenja u Srbiji, Mozzart Bet Superlige, kao i usled najavljenog rušenja i izgradnje potpuno novog stadiona u Kragujevcu, Fudbalski klub Radnički 1923 imao je obavezu da Fudbalskom savezu Srbije prijavi stadion na kome će igrati svoje utakmice kao domaćin naredne sezone.

- S obzirom da dva najbliža stadiona u Jagodini i Čačku ne ispunjavaju superligaške standarde, a da Kruševac već ima dve ekipe koje svoje utakmice igraju na stadionu 'Mladost', kao i da ponudu Metalca od 130.000 evra za igranje utakmica na stadionu u Gornjem Milanovcu naš klub nije mogao da prihvati, u razmatranje su uzeti stadioni u Badnjevcu i Donjoj Trnavi.

 

 

- Gospodin Bratislav Milanović, osnivač i vlasnik kompanije 'Majnd grup' i idejni tvorac fudbalskog kompleksa 'Pampas' u Donjoj Trnavi, bez pogovora je prihvatio molbu da naš klub svoje utakmice kao domaćin u narednoj sezoni igra na ovom novoizgrađenom sportskom objektu.

- Nadležni iz Fudbalskog saveza Srbije su tokom prošle nedelje obišli ovaj prelepi fudbalski kompleks, gde su ustanovili da on trenutno ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Superlige Srbije i tom prilikom su dostavili listu zahteva koje je neophodno ispuniti kako bi ovaj stadion dobio licencu za takmičenje u narednoj sezoni.

- Fudbalski klub Radnički 1923, uz podršku Fudbalskog saveza Srbije, Grada Kragujevca i gospodina Milanovića, intenzivno radi na ispunjenju svih propisanih uslova kako bi svi Kragujevčani i navijači Radničkog naredne sezone mogli da gledaju utakmice svog voljenog kluba u neposrednoj okolini Kragujevca - navodi se u saopštenju.

Utakmice će se igrati na fudbalskom kompleksu "Pampas" u mestu koje se nalazi između Kragujevca i Topole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading