POTOP STANKOVIĆA NA SAN SIRU! Brutalni Francuz HET-TRIKOM uništio Sampdoriju! Milan ne odustaje od Lige šampiona! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.05.2023

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Milana deklasirali su Sampdoriju rezultatom 5:1 (3:1) u 36. kolu Serije A.

POTOP STANKOVIĆA NA SAN SIRU! Brutalni Francuz HET-TRIKOM uništio Sampdoriju! Milan ne odustaje od Lige šampiona! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Junak 18. pobede roso-nera ove sezone bio je Olivije Žiru, koji je het-trikom uništio ekipu koju sa klupe predvodi bivši trener Zvezde Dejan Stanković.

Iako je i pre ovog kola Sampdorija izgubila status u Seriji A, došli su Đenovljani na San Siro kako bi što skuplje prodali kožu polufinalisti Lige šampiona.

Već u devetom minutu, ipak, gosti su potpisali kapitulaciju, a strelac je bio Rafael Leao. Portugalac je na asistenciju Brahima Dijaza odmah na početku meča naterao golmana Ravagliju da vadi loptu iz mreže.

Kapiten Favio Kvalarela je u 20. minutu doneo izjednačenje četi Dejana Stankovića, preciznim udarcem po zemlji iskosa savladao je Majka Menjona.

Odmah u narednom napadu Olivije Žiru je postigao drugi pogodak za Milan. Iskusni Francuz je odlično reagovao na centaršut Dijaza i udarcem glavom prekinuo golgeterski post za 2:1.

Foto: Tanjug

 

Isti igrač je u 27. minutu povisio prednost roso-nera sa "bele tačke", poslavši Ravagliju u jednu, a loptu u drugu stranu. Prethodno je Korej Ganter nepropisno startovao u svom šesnaestercu, pa francuskom špicu nije bilo teško da pogodi sa 11 metara.

Potvrdu je potvrdio Brahim Dijaz u 63. minutu, koji je posle asistencije Tonalija rutinski iz blizine po sredini gola sa nekoliko metara sproveo loptu u mrežu.

Rapsodija Milana protiv prežaljene Dekijeve Sampdorije nastavljena je u četiri minuta kasnije, kada je Olivije Žiru svojim trećim golom, stigao do het-trika u večerašnjem meču, aktiviravši “petardu” u mreži Đenovljana – 5:1, što je bio, ispostavilo se, konačan rezultat.

Republika

Foto: Tanjug

 

Izabranici Stefana Piolija su sada na 64 boda, imaju samo jedan manje od četvrtoplasiranog Lacija, a Rimljani su na mestu koje garantuje plasman u Ligu šampiona.

Roso-neri, ipak, ne odustaju od te pozicije, pa će u mečevima protiv Juventusa u Torinu i kod kuće u poslednjem kolu sa Veronom, pokušati da prestignu nebesko-plave iz prestonice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading