SRBI POKORILI EVROPU! Piksi zadovoljno TRLJA RUKE: Osmorica veličanstvenih u borbi za TROFEJE!

Autor:

Sport

19.05.2023

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša zemlja ima čime da se ponosi.

SRBI POKORILI EVROPU! Piksi zadovoljno TRLJA RUKE: Osmorica veličanstvenih u borbi za TROFEJE!

Foto: Starsport

Borba za evropske pehare stigla je do samog kraja.

Ostalo je da se odigraju još finalni mečevi takmičenja pod okriljem UEFA, a Srbija će imati za koga da navija u sve tri završne utakmice.

U finalu Lige šampiona sastaće se Inter i Real iz Madrida (10. jun, 21.00, Istanbul), meč za trofej u Ligi Evrope odigraće Roma i Sevilja (31. maj, 21.00, Budimpešta), dok će poslednji meč u ovoj sezoni Lige konferencija odigrati Vest Hem i Fiorentina (7. jun, 21.00, Prag).

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, može zadovoljno da trlja ruke jer čak osmorica fudbalera iz naše zemlje imaju priliku da se popnu na tron!

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

 

Da krenemo redom...

DEKIJEV SIN ŽELI "UŠATI" PEHAR

Pitate se ko je od Srba uspeo da izbori plasman u finale Lige šampiona? U pitanju je Aleksandar Stanković, sin proslavljenog srpskog fudbalera i aktuelnog trenera Sampdorije, Dejana Stankovića.

Nije Dekijev naslednik upisao ni minut u elitnom evropskom takmičenju ove sezone, ali je dva puta bio na klupi - protiv Barselone u gostima u grupnoj fazi (3:3) i u revanšu polufinala protiv Milana (1:0).

Ako Aleksandar Stanković bude na klupi i u velikom finalu imaće priliku da stigne do medalje pre nego što napuni 18 godina (punoletan će postati 3. avgusta). Nema sumnje da će Dekijev sin biti biser koji u budućnosti može da nosi igru reprezentacije Srbije, a trenutno je imao priliku da nastupi za U16, U17 i U18 selekciju naše zemlje i na ukupno 11 odigranih utakmica postigao je pet golova.

SRPSKO FINALE LIGE EVROPE

U finalnom meču Lige Evrope sastaće se Sevilja i Roma. Po dva srpska fudbalera brane boje oba tima - Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj nastupaju za Sevilju, dok su Mile Svilar i Nemanja Matić u ekipi Rome.

Dmitrović i Matić povukli su se iz reprezentacije Srbije i oprostili su se od dresa nacionalnog tima, Svilar nema zapaženu ulogu u timu Rome, već svoju šansu uglavnom čeka sa klupe, a Gudelj je jedan od nosilaca igre, kako Sevilje, tako i čete Dragana Stojkovića Piksija.

Republika

Foto: Profimedia

Nemanja Gudelj

 

Biće veoma zanimljivo videti kome će na kraju otići trofej.

JOVIĆ, MILENKOVIĆ I TERZIĆ VRAĆAJU FIRENCU NA EVRO MAPU

Čekala je Fiorentina finale nekog evropskog takmičenja pune 33 godine, još od 1990. i završne utakmice Kupa UEFA protiv Juventusa kada je ovaj tim poražen (igrale se dve utakmice, u prvoj bilo 3:1 za Juve, u drugoj 0:0).

Sada će, na krilima srpskih fudbalera Luke Jovića, Nikole Milenkovića i Alekse Terzića, Fiorentina imati šansu da se vrati na evro mapu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luka Jović i Nikola Milenković

 

Sva tri fudbalera u konkurenciji su za naš nacionalni tim, pa će biti zanimljivo videti da li će uspeti da savladaju Vest Hem i osvoje treće po rangu evropsko takmičenje.

Dakle, osmorica veličanstvenih u borbi za evropske trofeje - Srbija ima čime da se ponosi i za koga da navija!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading