VEČITI SLAVE! Zvezda i Partizan OTVARAJU ŠAMPANJAC zbog gola u 129. MINUTU! (VIDEO)

Autor:

Sport

19.05.2023

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski ljuti rivali imaju razloga za radost.

VEČITI SLAVE! Zvezda i Partizan OTVARAJU ŠAMPANJAC zbog gola u 129. MINUTU! (VIDEO)

Foto: Starsport

Vujačić, Pešić i Marković na večitom derbiju

Crvena zvezda i Partizan, ali i ostatak Srbije konačno mogu da odahnu i otvore šampanjac jer će naša zemlja i na leto 2024. godine ostati na 11. mestu na UEFA listi koeficijenata.

Da Srbija ostane na toj poziciji pobrinuo se Antonin Barak i to golom u 129. minutu revanš meča polufinala Lige konferencija između Bazela i Fiorentine.

Barak je pogodio za 3:1 za "ljubičaste", odveo je tim iz Firence u finale, srušio snove Bazela, ali i Švajcaraca koji su se nadali da bi novim uspehom njihovog kluba mogli da nas prestignu na listi koeficijenata.

Srbija sada ima 32.375 na toj 11. poziciji, Turska je 12. sa 32. 100, dok su Švajcarci stali na 13. mestu sa 31. 675. Iza su  još Ukrajina, Češka, Norveška, Danska, Rusija i Hrvatska na 19. mestu.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

Da je Srbija čak i pala na 12. poziciju, to u suštini ništa ne bi promenilo kada je u pitanju sezona 2024/25, jer i 11. i 12. mesto donose identično: dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona (šampion od plej-ofa), dva u kvalifikacijama za Ligu Evrope i jedno u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Međutim, veoma je važno da Srbija na leto 2025. bude barem na 15. mestu koje će potom našim klubovima iz Superlige ponovo doneti dva mesta u kvalifikacijama za LŠ.

Tako da večiti slave gol koji bi na duge staze mogao da bude veoma bitan za naš fudbal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading