BITKA ZA TROFEJ I DALJE TRAJE! Gde će otići pehar - u Humsku ili na Marakanu?

Autor:

Sport

15.05.2023

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored toga što je Zvezda već osvojila titulu, "rat" za jedno priznanje vodiće se do poslednjeg minuta.

BITKA ZA TROFEJ I DALJE TRAJE! Gde će otići pehar - u Humsku ili na Marakanu?

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš i Aleksandar Katai u duelu

Još dva kola ostala su do kraja Superlige Srbije.

Kada se gleda borba za titulu - stvari su odavno poznate i Crvena zvezda je osigurala pehar i plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Bitka za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje i dalje traje, te se u njoj nalaze tri tima, TSC (71 bod), Čukarički (71 bod) i Partizan (67 bodova). Takođe, nije završena ni borba za opstanak, a pored toga ostala je da se odigra i završnica Kupa Srbije.

Uz sve ovo do poslednjeg sudijskog zvižduka i kraja finalne utakmice 37. runde vodiće se i jedan "rat" na individualnom nivou, a trofej će otići u Humsku ili na Marakanu. O čemu se zapravo radi?

Borba za titulu najboljeg strelca Superlige Srbije i ove sezone je veoma zanimljiva, a golom za Partizan u pobedi protiv Radničkog iz Kragujevca (2:1) na sam vrh izbio je Rikardo Gomeš koji je do sada postigao 18 pogodaka. 

Republika

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš i Bibars Natho

 

Odmah iza njega nalazi se Aleksandar Katai iz Crvene zvezde koji je dao 17 golova i izvesno je da će se o tituli "kralja strelaca" odlučivati između njih dvojice.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Katai

 

Treće mesto trenutno dele čak četiri fudbalera - Bibars Natho iz Partizana, Nikola Čumić iz Vojvodine, Osman Bukari iz Crvene zvezde i Andrija Majdevac iz Novog Pazara koji su postigli po 12 pogodaka i skoro je nemoguće da će uspeti da se popnu na sam vrh u poslednje dve runde.

Rikardo Gomeš će do kraja sezone odigrati mečeve protiv Vojvodine u gostima i Voždovca kući, dok će Aleksandar Katai igrati protiv Radničkog u Kragujevcu i Novog Pazara na Marakani.

Republika

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš i Aleksandar Katai

 

Dakle, ostalo je pitanje - ko će biti najbolji strelac Superlige Srbije za narednu sezonu, Rikardo Gomeš ili Aleksandar Katai?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading