DUŠAN SILNI 10+10! Kapiten Srbije nastavlja da piše ISTORIJU Ajaksa! Gol i asistencija Tadića za novu POBEDU!

Autor:

Sport

16.05.2023

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Ajaksa savladali su na gostovanju Groningen rezultatom 3:2 (1:1) u odloženom meču 32. kola Eredivizije, a susret je obeležio kapiten "kopljanika" i reprezentacije Srbije Dušan Tadić.

DUŠAN SILNI 10+10! Kapiten Srbije nastavlja da piše ISTORIJU Ajaksa! Gol i asistencija Tadića za novu POBEDU!

Foto: Tanjug/AP

As Ajaksa Dušan Tadić

Utakmica je prvobitno pomerena zbog navijačkog divljanja, pošto je u nedelju bio prekinut zbog incidenata domaćih pristalica, pa je danas duel odigran pred praznim tribinama.

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić postigao je gol i upisao asistenciju u pobedi "kopljanika" od 3:2 na gostovanju Groningenu u meču 32. kola holandske Prve lige, koji je nastavljen pred praznim tribinama.

Tadić je u 18. minutu golom iz penala doveo Ajaks u prednost, a zatim je kod vođstva njegove ekipe 2:1, u 81. minutu, asitirao Jurijenu Timberu.

Sa novim majstorijama, "Dušan silni" je stigao do 10 i više golova, odnosno 10+ asistencija u svih svojih pet sezona, koliko je odigrao kao član Ajaksa.

Njegova forma svakako može da raduje selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, uoči narednih mečeva koje čekaju "orlove" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

 

 

"Kopljanici" su pobedom sačuvali teoretsku šansu da se bore za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za LIgu šampiona.

Teško je, ipak, verovati da će PSV Ajndhoven u poslednja dva kola prokockati pet bodova prednosti.

Sa druge strane, Groningen je i pre ovog meča ispao iz lige, prvi put posle 25 godina, dok je titulu još ranije obezbedio Fejenord iz Roterdama sa osam bodova prednosti u odnosu na "filipsovce", dva kola pre kraja sezone holandske elite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading