"GLAVA" ŠAMPIONSKE AMBICIJE ČUVA: Igrači Čajetine su u duelu sa fenjerašem pokazali karakter pobednika!

Autor:

Sport

16.05.2023

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspeli su gosti posle preokreta da dođu do nova tri boda i da tako nastave trku sa liderom.

"GLAVA" ŠAMPIONSKE AMBICIJE ČUVA: Igrači Čajetine su u duelu sa fenjerašem pokazali karakter pobednika!

Foto: FK Čajetina

U okviru 25. kola Zlatiborske okružne lige ekipa Sečice ugostila je sastav Čajetine, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 4:0.

Republika

Ekipa Čajetine je u ovaj duel uša sa drugog mesta na tabeli i 58 osvojenih bodova, dok je sastav Sečice sa samo pet bodova pored svog imena bio na poslednjoj poziciji u ligi.

Nisu gosti u ovaj meč ušli sa igrom koju su prikazivali u poslednjih nekoliko mečeva, put do gola protivnika je u prvih pola sata susreta bio enigma za sve fudbalere Čajetine.

Na isteku kola sata igre, nakon odličnog centaršuta Milosavljevića, najbolje se u kaznenom prostoru snalazi David Obradović koji glavom šalje loptu u mrežu golmana Jankovića, 1:0 za goste. 

Taktika domaćeg tima je bila da dugim loptama preskoče gotovo sve linije tima i da se iznenadnim udarcima ugrozi protivnički gol.

Iz jedne potpuno bezazlene situacije, nakon što je lopta "pobegla" od Stanića pred golom njegovog tima, stiže do Vidana Vukosavljevića koji preciznim udarcem donosi izjednačenje domaćinu, 1:1.

To je ujedno bio i rezultat prvog dela igre u kojem smo pored dva gola videli i jedan žuti karton na strani domaćina.

Za vreme pauze oba trenera su posegla za izmenama, dve su izvršene u domaćem timu, dok je jedna prijavljena u redovima gostiju.

Rezervista Savić je već u prvom kontaktu sa loptom mogao da donese ponovnu prednostu za Čajetinu, ali je u situaciji 1 na 1 sa golmanom Sečice propustio svoju šansu.

Nizale su se prilike pred golom domaćina, ali je isti u par navrata odlično intervenisao, a može se reći i da je sreća bila na strani čuvara mreže, Radovana Jankovića, lopta jednostavno nije htela preko gol linije.

U 72. minutu nakon izgubljene lopte od strane gostiju na sredini terena, ona stiže do Nemanje Civijića koji je uputio pravi projektil ka golmanu Rolju, koji on nije uspeo da odbrani, 2:1 za Sečicu, domaćin prvi put vodi na meču. 

Mnogi igrači bi posle ovakvog preokreta i niza propuštenih prilika pali u poslednjih deset mintua susreta, ali su gostujući fudbaleri pokazali karakter i nisu se predavali.

Igrao se 78. minut kada je Panović ispratio fenomenalnu "kiflu" Milosavljevića na drugoj stativi, nadivisio je svoje čuvare i postigao je pogodak za izjednačenje, 2:2.

Od tog trenutka gosti su konstantno napadali na polovini domaćina, fizička sprema igrača Čajetine je u tim momentima došla do izržaja.

Dva minuta pre isteka regularnog toka meča, nakon kornera koji je izveo Milosavljević, najbolje se ispred gola domaćina snalazi Nikola Bjeličić, koji šalje loptu u mrežu golmana Jankovića, 3.2 za goste, novi preokret na utakmici i ujedno i konačan rezultat duela.

Sečica - Čajetina 2:3 (1:1)

Sečica: Janković, V. Radovanović, Stojanović (od 46' Lučić), De. Grbić (od 46' Ilić), Ristanović, Pavlović, Da. Grbić (od 73' Joksimović), Vukosavljević, Cvijić, Vujić, P. Radovanović

Čajetina: Rolj, Despić, Mihailović (od 46' Savić), Panović, Stanić, Obradović, Gardić, Kostadinović, Milosavljević, Milaćević (od 70' Radišić), Bjeličić

Iz redova gostujućeg tabora su posle meča poručili:

- Dogodile su se danas dve zanimljivosti, prva je da smo sva tri gola postigli glavom, a druga je da je ulogu asistenta za sve naše pogotke danas imao Milosavljević. Fudbaleri Sečice su verovatno odigrali najbolju utakmicu ove sezone, bili su potpuno ravnopravan rival tokom svih 90 minuta. Pozicija na tabeli, što se njihove prikazane igre danas ne bi trebala da pune merilo kvaltieta, i ovom prilikom im želimo puno sreće kako do kraja ove, tako i sledeće sezone. 

U sledećem kolu sastav Čajetine dočekuje ekipu Prvog Partizana iz Užica, dok ekipa Sečice gostuje Jedinstvu iz Kalenića.

BONUS VIDEO: 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading