ČELNICI FSS U POSETI UEFA! Predsednik Džajić POKLONIO dres Srbije Aleksanderu Čeferinu!

Autor:

Sport

16.05.2023

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Evropske kuće fudbala Aleksander Čeferin priredio je toplu dobrodošlicu članovima Fudbalskog saveza Srbije, na čelu sa prvim čovekom Draganom Džajićem.

ČELNICI FSS U POSETI UEFA! Predsednik Džajić POKLONIO dres Srbije Aleksanderu Čeferinu!

Foto: UEFA

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije, predsednik Dragan Džajić i generalni sekretar Jovan Šurbatović, na poziv predsednika UEFA Aleksandera Čeferina bili su u utorak u službenoj poseti u Nionu i tom prilikom razgovarali sa prvim čovekom evropske kuće fudbala i njegovim najbližim saradnikom Zoranom Lakovićem.

Džajić i Šurbatović upoznali su predsednika Čeferina sa strateškim ciljevima naše organizacije u naredne četiri godine, koji se pre svega odnose na zajednička ulaganja u infrastrukuturu i travnate podloge, izgradnju administrativne zgrade, osnivanje Akademije FSS i mogućnosti da Srbija bude domaćin jednog od završnih turnira Evropskog prvenstva u mlađim uzrasnim kategorijama.

Foto: UEFA

Jovan Šurbatović, Aleksander Čeferin, Dragan Džajić i Zoran Laković

Na sastanku je bilo reči o potencijalnoj kandidaturi Srbije za domaćina U-21 prvenstva Evrope 2027. godine, a konstatovano je da izgradnjom Nacionalnog stadiona od 50.000 mesta stičemo realne šanse za organizaciju finalne utakmice Lige Evrope ili Lige konferencija.

Foto: UEFA

 

Predsednik Čeferin je još jednom pohvalio napore Fudbalskog saveza Srbije koji uz svesrdnu podršku Vlade Republike Srbije na pravi način koristi sredstva UEFA namenjena razvoju infrastrukture i stvaranju lepše slike na fudbalskim terenima širom zemlje.

Foto: UEFA

 

Potvrđeno je još jednom da će 4. oktobra 2023. godine Beograd biti domaćin HET-TRIK Komiteta UEFA, a gotovo je izvesno da će se jedan od narednih seminara Sudijske organizacije UEFA takođe održati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Foto: UEFA

 

Jedna od tema na sastanku čelnika FSS i predsednika UEFA, bila je i potencijalna kandidatura Beograda za organizaciju UEFA Kongresa u narednim godinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading