MARADONIN MURAL NAJPOZNATIJE SVETILIŠTE U NAPULJU: Legendarni PROZOR sa očima Dijega otvoren drugi put u istoriji (VIDEO)

Autor:

Sport

11.05.2023

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači su ovo čekali decenijama.

MARADONIN MURAL NAJPOZNATIJE SVETILIŠTE U NAPULJU: Legendarni PROZOR sa očima Dijega otvoren drugi put u istoriji (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Napoli je osvojio Skudeto nakon 33. godine. Jug Italije slavi već nekoliko dana, prava žurka vlada na ulicama ovog prelepog grada, a u centru pažnje navijača je najveći koji je ikada nosio svetloplavi dres - Dijego Armando Maradona.

Njegovi murali i dresovi su svuda, kao i argentinske zastave. Grad sa možda najluđom i najrazvijenijom navijačkom kulturom u celoj Evropi nikada nije zaboravio legendarnu desetorku koja mu je donela prve dve ligaške titule u istoriji kluba i Kup UEFA.

Najpoznatije Maradonino svetilište u Napulju nalazi se u Španskoj četvrti u samom centru grada. Usred lavirinta uskih ulica nalazi se mali trg Largo Maradona, a tu je i veliki mural Argentinca naslikan nakon osvajanja drugog Skudeta 1990. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Republika (@republika.rs)

 

Mural je nakon tri puna dana rada nacrtao lokalni slikar i tatu majstor, ali je tokom godina počeo da propada, restauriran je 2016. i ubrzo je postao jedna od glavnih turističkih atrakcija u gradu. Maradonino lice nalazi se tačno na prozoru na drugom spratu zgrade, za koju se vezuje zanimljiva urbana legenda.

Godinama je prozor bio zatvoren i govorilo se da će biti otvoren tek kada Napoli ponovo bude prvak države. Ćiro, vlasnik stana na čijem je prozoru Maradonino lice, otkrio je da mu je kupatilo sa druge strane tog prozora i da mu nije problem što prozor mora uvek da drži zatvoren.

Držao ga je zatvorenog sve do prethodnog četvrtka kada je Napoli remijem u Udinama i matematički osvojio treći Skudeto u istoriji kluba. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading