TERZIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Sa budžetom FK Crvena zvezda bi bilo koji košarkaški klub bio šampion Evrope!

Autor:

Sport

02.05.2023

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tom prilikom je otkrio i koliko zapravo para ima šampion Srbije po sezoni.

TERZIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Sa budžetom FK Crvena zvezda bi bilo koji košarkaški klub bio šampion Evrope!

Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdan Terzić

Generalni direktor FK Crvena zvezda, gospodin Zvezdan Terzić, pričao je o budžetima klubova u fudbalu i u košarci.

Terzić je istakao da budžeti klubova u Ligi šampiona i Evroligi nisu ni za poređenje, odnosno da je mnogo više para u fudbalu i da je u košarci mnogo manje potrebno za dobar rezultat.

Evo, jedne paralele. Ljudi to moraju da shvate. Mi smo košarkaška zemlja. Ali, to je potpuno drugi sport koji ne može da se poredi sa fudbalom. Sa budžetom od 35 ili 40 miliona evra, vi ste šampioni Evrope u košarci! Ne verujem da ijedan klub u Evroligi ima toliki novac. Naši klubovi imaju između 12 i 15 miliona evra, da ne pogrešim. Prosto, Zvezda i Partizan su na 50 odsto od najvećeg budžeta Evrolige - rekao je Terzić za "Kurir".

Nastavio je maltene u dahu.

- To vam je kao da u fudbalu na budžet od 800 miliona evra koji imaju Siti, PSŽ, Real, Barselona ili Bajern, Zvezda u fudbalu ima 400 miliona evra. Da imamo taj novac bili bismo konkurentni u Ligi šampiona. A, mi smo na 40 ili 50 miliona evra budžeta. Prosto, moramo da se ponašamo u skladu sa našim prihodima.

Republika

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić

Na kraju je imao jasan zaključak.

Ne možemo da trošimo više od onoga koliko zarađujemo. Iako sam vodio veoma riskantnu politiku sve vreme iza nas, jer sam se vodio logikom, da ne možeš dobiti na lutriji ako ne kupiš loz. Prvo moraš da dovedeš igrače i napraviš tim, da bi zaradio pare. A, to nije biznis logika. Normalno je da prvo nađeš pare, pa kreneš u neki projekat. Bio sam svestan da Zvezda nikada neće napraviti tim i rezultat da sam čekao pare. Ulazio sam stalno u rizik i on se u Zvezdi pokazao kao jedina i prava biznis logika. Da to nisam uradio, nikada Crvene zvezda ne bi bila ono što danas jeste - podvukao je Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading