ZVEZDA POMILOVALA PREŽALJENI PARTIZAN: Nekadašnji treneri večitih razočarani igrom u derbiju!

Autor:

Sport

28.04.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna nula na papiru najboljoj utakmici koju srpski klupski fudbal ima.

ZVEZDA POMILOVALA PREŽALJENI PARTIZAN: Nekadašnji treneri večitih razočarani igrom u derbiju!

Foto: Starsport

Osman Bukari i Andres Kolorado

Partizan i Crvena zvezda odigrali su bez golova u 170. večitom derbiju u 32. kolu Superlige, ali to što je na semaforu u Humskoj ostalo 0:0 nije zabolelo najviše. Zasmetalo je to što obe ekipe nisu pokazale žar dostojan istorije derbija.

To se posebno odnosilo na Crvenu zvezdu jer dosadašnji rezultati i tabela, kao i overena šesta titula u nizu, pokazuju da Miloš Milojević ima mnogo kvalitetniji tim od Igora Duljaja. Međutim, crno-beli su bili čak i konkretniji i imali bolje šanse.

NIJE SE ZAKUVALO

Nekadašnji stratezi večitih rivala Vladimir Vermezović i Miodrag Grof Božović analizirali su za Republiku zašto je 170. večiti derbi protekao u mirnom tonu.

- Derbi je očigledno bio bez svega - bez žara, borbenosti, bez navijača i atmosfere, pa i bez golova i pobednika. Nedostajala je publika, gol koji bi zakuvao na terenu. Partizan se trgnuo posle poraza od Čukaričkog, Duljaj jeste nešto promenio, ali njima je utakmica izgledno značila biti ili ne biti za drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a sada im visi generalno izlazak u Evropu. Obično to tako ide, kada moraš mnogo, ne uradiš ništa. Odnos pojedinaca prema igri i dresu koji nose cele sezone nije bio zadovoljavajući, a posledice su se i sada videle. Međutim, i takav Partizan je bio bolji, a Bukari i Katai su mogli da ih kazne. To govori i o angažovanosti Zvezde. Tačno se videlo da im nije do igre kada je za njih prvenstvo odavno rešeno. Svi ćemo reci da ti za derbi ne treba posebna motivacija, da je uvek moraš imati, ali očigledno nije bilo tako - rekao je Vermezović.

Vermez: Partizan bez titule sedam-osam godina

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Vermezović

Crvena zvezda dominira srpskim fudbalom, osvojila je šestu titulu u nizu, a da se po njegov bivši klub Partizan crno piše, Vladimir Vermezović je upozorio čim su crveno-beli preuzeli drugi šampionski pehar zaredom.

- Pre pet godina sam rekao da je konstalacija snaga takva da Partizan neće biti prvak sedam-osam godina. Odavno se moralo gledati u budućnost, ne da juriš titulu te sezone, već da praviš tim za budućnost i onda da dominiraš kao što je to Zvezda uradila. Urađeno je suprotno, pa prošlogodišnji tim Partizana je bio bolji od ovog. Otpustili su desetak igrača, a za neke tvrdim, da su sada tu, napravili bi nešto više od pojedinaca u ekipi - kazao je Vermez.

UMOR NA LICIMA

Da su večiti rivali mogli i morali bolje, posebno Zvezda, smatra i Grof, koji je vodio crveno-bele do poslednje pobede u Humskoj pre sedam godina.

Republika

Foto: Starsport

Miodrag Božović

- Nedostajalo je više krvi i agresivnosti s obe strane. Bilo je ukupno pet-šest šansi, ali je kvalitet fudbala bio daleko od nivoa dostojnog derbija. Kod svih se video nekakav umor na licima. Zvezdu donekle razumem, prvaci su, ali opet nisu smeli da se ponašaju kao da ih je neko naterao da igraju, pa to je derbi. Zato Partizan ne razumem uopšte. Jesu se trudili, ali kada ti je pobeda neophodna za rehabilitaciju cele sezone i borbu za Ligu šampiona, onda moraš još bolje. O odnosu snaga na terenu svedoci to što su, prema mom mišljenju, kod Zvezde najbolji bili Eraković i Borjan, a kod Partizana Pantić. Ostali su jedva čekali da sudija svira kraj - naglasio je Božović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading