SKANDAL U BRAZILU: Trener Korintijansa podneo ostavku jer je SILOVAO MALOLETNICU!

Autor: Tanjug

Sport

27.04.2023

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeziva priča dolazi nam iz Južne Amerike.

SKANDAL U BRAZILU: Trener Korintijansa podneo ostavku jer je SILOVAO MALOLETNICU!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Korintijansa

Poznati fudbalski stručnjak Aleksi Stival, poznatiji kao Kuka, napustio je mesto trenera brazilskog velikana Korintijansa posle samo sedam dana i dve utakmice zbog pritiska navijača vezanog za slučaj silovanja koji se odigrao pre 36 godina.

Vest je saopštio predsednik kluba Duilio Monteiro Alves.

- Žao mi je i uznemiren sam što Kuka odlazi. Možemo samo da žalimo zbog njegovog odlaska. Mislim da on jeste, i da bi bio profesionalac koji bi nam pomogao mnogo svojim iskustvom, nastavnim planom i programom. Čak smo razgovarali o tome da ostane, ali, nažalost, on je smatrao da je bolje da ode kako bi rešio ovu situaciju i jednog dana mogao da se vrati mirno da radi u Korintijansu - rekao je Alves za sajt kluba.

Kuka (59) je 1987. godine bio osuđen na 15 meseci zatvora u Švajcarskoj zbog seksa sa maloletnicom. Zbog činjenice da Brazil ne vršti ekstradiciju svojih građana, Kuka nikad nije odslužio zatvorsku kaznu.

Odmah po dolasku Kuke u klub članovi ženskog fudbalskog kluba Korintijans izdali su saopštenje u kom su osudili njegov dolazak, posle čega se celokupna brazilska javnost podigla, pa je pritisak na sad već bivšeg trenera kluba iz Sao Paula postao ogroman i na kraju je očekivano podneo ostavku.

Kuka je u bogatoj trenerskoj karijeri pre Korintijansa vodio gotovo sve brazilske velikane: Flamengo, Sao Paulo, Botafogo, Fluminense, Kruzeiro, Atletiko Mineiro, Santos i Gremio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading