HUMSKA STRAHUJE PRED DERBI! Ovo se Partizanu nije DOGODILO dve i po godine!

Autor:

Sport

25.04.2023

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana dočekuju Crvenu zvezdu u 170. Večitom derbiju Mozzart Superlige Srbije (sreda, 18.30).

HUMSKA STRAHUJE PRED DERBI! Ovo se Partizanu nije DOGODILO dve i po godine!

Foto: Starsport

Sa dva poraza od Čukaričkog, crno-beli dočekuju utakmicu sa najvećim rivalom, koja posle dugo godina za Crvenu zvezdu neće imati nikakav rezultatski značaj.

Izabranici Miloša Milojevića su pobedom nad TSC-om na Marakani obezbedili 34. titulu u klupskoj istoriji, a šestu uzastopnu, dok je za četu Igora Duljaja naredni Derbi od presudnog značaja.

Naime, Partizan se miljama nalazi daleko od druge pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, budući da je dupli neuspeh u duelu sa "brđanima", ostavio crno-bele sa Topčiderskog brda na osam bodova zaostatka od ekipe koju predvodi Dušan Kerkez.

Ono što je više zabrinjavajuće za klub iz Humske jeste činjenica da u poslednjih sedam večitih derbija nijedan igrač iz čuvene Partizanove škole, nije izrastao u junaka.

Prošlo je dve i po godine, otkako je Filip Stevanović (tada kao bonus) kaznio grešku Strahinje Erakovića (koji je još uvek "bonus" igrač u Zvezdi) i doneo vođstvo "parnom valjku", u derbiju koji je završen remijem 1:1.

Priliku da se proslavi imao je Nemanja Jović na sledećem derbiju, kada je bio neprecizan kod 0:0. Isti igrač je i u kasnijim okršajima večitih rivala bio neprimetan, obzirom da su ga Zvezdini defanzivci rutinski onemogućili da zablista i pokaže neosporan potencijal.

Foto: Starsport

Stevanović je bio poslednji Partizanov "bonus" strelac u derbijima

Potom je usledio duel večitih rivala u prvoj rundi plej-ofa prethodne sezone, Partizanu je pobeda na Marakani garantovala povratak na superligaški tron, na kome je proveo najveći deo sezone. Kolosalnu šansu da mu to osigura propustio je Nikola Terzić, međutim, promašio je "zicer", a klub iz Humske ostao bez titule.

Poslednji od bonusa koji je imao priliku da bude strelac u derbijima bio je Kristijan Belić. Iako nije dao gol, nekadašnji igrač Čukaričkog je partijama zavredeo poverenje navijača Partizana. Ipak, sjajni vezista neće moći da pomogne saigračima u 170. Večitom okršaju najbližih komšija sa Topčiderskog brda, zbog parnih kartona, pa će ga u startnoj jedanaestorici kao bonus zameniti Nemanja Jović.

Treba reći da su u derbijima šansu dobijali Samed Baždar i Marko Milovanović, koji su uglavnom ulazili sa klupe, ali nisu ostavili konkretniji utisak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading