KOŠMAR ZA PARTIZAN SE NASTAVLJA: Ko je NAJGORI trener crno-belih u ovoj sezoni? (ANKETA)

Autor: Stefan Acevski

Sport

24.04.2023

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svakako da će navijači "parnog valjka" želeti da ovu godinu što pre zaborave.

KOŠMAR ZA PARTIZAN SE NASTAVLJA: Ko je NAJGORI trener crno-belih u ovoj sezoni? (ANKETA)

Foto: Starsport, FK Partizan

Fudbaleri Partizana su nastavili da nižu neuspehe u domaćem prvenstvu, pošto su poraženi od Čukaričkog sa 1:0, u meču prvog kola plej-ofa Superlige Srbije.

Na taj način, crno-beli su upisali i četvrti poraz u poslednjih pet utakmica u okviru Superlige, pošto su izgubili i od Radnika, Vojvodine, kao i od Čukaričkog, u meču koji je prekinut zbog incidenata na tribinama.

Posle ovog neuspeha, izabranici Igora Duljaja se nalaze na deobi četvrtog mesta sa 57 bodova, koliko ima i Vojvodina, pa je jasno da crno-bele čeka teška borba kada je u pitanju izlazak u Evropu naredne godine.

Sve je počelo još na startu sezone, kada je za šefa stručnog štaba postavljen Ilija Stolica. On je pokušao da uspostavi sistem koji on želi, ali to nije ni na šta ličilo, pa je dobio otkaz posle svega šest mečeva na klupi Partizana. Zabeležio je samo jedan trijumf u tom periodu, pa je sa 16.7% pobeda najneuspešniji trener crno-belih u istoriji kluba.

Nakon njega je postavljen Gordan Petrić, na opšte iznenađenje javnosti. Ipak, deluje da je pod njim "parni valjak" i najbolje izgledao, zabeležen je plasman u šesnaestinu finala Lige konferencija, pa se činilo da sve funkcioniše kako treba, uprkos šokantnom ispadanju u Kupu Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Ipak, početak prolećnog dela sezone je obrisao sve dobro što je Petrić uradio na klupi. Debakl protiv Mladosti GAT u Humskoj (0:4) će se godinama prepričavati, a sve je začinio i poraz od Šerifa (1:3), kojim su crno-beli izbačeni iz Evrope. Nakon remija protiv niškog Radničkog, odlučeno je da Petrić više ne predvodi ovaj tim.

Foto: Starsport

Gordan Petrić je ispao u 1/16 Lige konferencija od Šerifa

Jasno je bilo da njegovog naslednika čeka "paklen" posao, ali niko nije očekivao ono što danas doživljava Igor Duljaj sa svojim timom. Crno-beli su poraženi u derbiju (1:0), a zatim je usledila već pomenuta serija neuspeha, pa trenutni strateg Partizana ima svega 25% pobeda na klupi, što je najmanje posle Ilije Stolice i Jovana Miladinovića, koji je ovaj klub predvodio još 1979. godine.

Foto: Starsport

Igor Duljaj, trener Partizana

Jasno je da je iza crno-belih košmarna sezona, ispali su iz svih kup takmičenja, u prvenstvu kasne neverovatnih 28 bodova za Crvenom zvezdom, a jedino do kraja čemu mogu da se nadaju jeste da će uspeti da završe na prve četiri pozicije i sebi obezbede mesto u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje.

A šta će naredne godine uslediti, čini se da niko ne zna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading