LEAO ZAPRETIO INTERU! Portugalac sa dva gola SRUŠIO Leće! Roso-neri ne odustaju od Lige šampiona!

Autor:

Sport

23.04.2023

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Milana pobedili su Leće rezultatom 2:0 (1:0) u 32. kolu Serije A.

LEAO ZAPRETIO INTERU! Portugalac sa dva gola SRUŠIO Leće! Roso-neri ne odustaju od Lige šampiona!

Foto: Tanjug

Polufinalistu Lige šampiona je do 16. prvenstvene pobede vodio Rafael Leao, koji je postigao oba pogotka i pokazao da igra u fantastičnoj formi.

Kao i u četvrtfinalu najelitnijeg evropskog takmičenja, kada je bio među najzaslužnijima za plasman roso-nera za eliminaciju Napolija, Portugalac je i protiv Lećea pokazao klasu i sam doneo trijumf svojoj ekipi.

Milan je do vođstva došao u 41. minutu, kada je posle centaršuta Sandra Tonalija najviše skočio Leao i preciznim udarcem naterao golmana Falkonea da vadi loptu iz mreže.

Najbolju priliku da stigne do izjednačenja, Leće je imalo u 70. minutu, silovit šut uputio je Gabrijel Strefeca, međutim, golman roso-nera Mainjan se izvio koliko je dug i fenomenalnom intervencijom uspeo da ostane nesavladan.

Kazna za promašaj stigla je goste samo 120 sekundi kasnije. Ponovo je Rafael Leao bio u centru pažnje, izborio se portugalski reprezentativac za dobru poziciju, uputio udarac sa ivice šesnaesterca i preciznim šutem duplirao prednost Milana - 2:0.

Pokušavali su fudbaleri Lećea do kraja meča da stignu bar do počasnog pogotka, ali je odbrana domaćih odolela i deseti put ove sezone u Seriji A sačuvala mrežu.

Foto: Tanjug

Rafael Leao

Posle ove pobede, izabranici Stefana Piolija ponovo su preskočili gradskog rivala Intera, koji je nešto ranije savladao Empoli sa 3:0 (0:0) i sada su na petom mestu sa 56 bodova, koliko ima i Roma na četvrtoj poziciji, koja donosi učešće u Ligi šampiona.

Inače, Milan i Inter će se sastati u polufinalu najelitnijeg klupskog takmičenja, a ti mečevi su na programu 10. i 16. maja. U drugom meču sastaju se Mančester siti i branilac titule Real iz Madrida.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading