LUDNICA NA OLIMPIKU: Roma nastavlja da sanja o trofeju u Ligi Evrope! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.04.2023

23:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vučica" u fenomenalnom atmosferi stigla do polufinala.

LUDNICA NA OLIMPIKU: Roma nastavlja da sanja o trofeju u Ligi Evrope! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Rome plasirali su se u polufinale Lige Evrope nakon velike drame i produžetka na Olimpiku. Naime, izabranici Žozea Murinja su posle 120 minuta savladali Fejnord sa 4:1 (2:1). Podsetimo, prvi susret na De Kajpu završen je 1:0 u korist holandske ekipe.

U paklenoj atmosferi, pred više od 70.000 gledalaca, nastavila se bajka Žozea Murinja koji se još jednom potvrdio kao čovek koji zna kako da igra ovakve mečeve.

Holanđani su iz prvog duela u Roterdamu imali prednost od 1:0, ali Roma je to uspela da poništi pogotkom Leonarda Spinacole u 60. minutu. Rimljanima je u 78. minutu zbog faula poništen gol Kristantea, da bi tri minuta kasnije Fejnord izjednačio preko Paišaa.

Nije se Roma predavala, navaljivala je i u 90. minutu sjajni Paulo Dibala je pogodio za 2:1 i produžetke. Nošeni podrškom sa tribina, igrači "vučice" uspeli su da slome otpor Fejnorda u 99. minutu.

Bila je to odlična akcija koju je započeo Pelegrini, nastavio Tejmi Ejbraham, koji je uposlio El Šaravija, njemu nije bilo teško da matira golmana Bajlova za 3:1. I onda u 109. minutu Rimljani stižu do četvrtog gola. Ejbraham je šutirao, Džastin Bajlov odbio loptu, na nju je natrčao Lorenco Pelegrini i postigao gol, koji je potvrdio i VAR.

Nemanja Matić je sjajno odigrao ceo meč u timu Rome i još jednom pokazao zašto Murinjo ima veliko poverenje u njega.

U borbi za finale Roma će igrati protiv Bajer Leverkuzena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading