PODNETA ZVANIČNA KANDIDATURA! Dve države hoće ORGANIZACIJU Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

12.04.2023

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italija je zvanično podnela kandidaturu za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2032. godine, objavljeno je na zvaničnom sajtu UEFA.

PODNETA ZVANIČNA KANDIDATURA! Dve države hoće ORGANIZACIJU Evropskog prvenstva!

Foto: Tanjug/AP

Evropski šampion, selekcija Italije

Italijani su saopštili da će turnir, ukoliko njihova kandidatura bude prihvaćena, biti održan na stadionima u Milanu, Torinu, Veroni, Đenovi, Bolonji, Firenci, Rimu, Napulju, Bariju i Kaljariju.

- Zamišljali smo Italiju i evropski fudbal za 10 godina, znajući da će pozitivno nasleđe takvog događaja umnožiti izvanredne prilike za celu naciju - rekao je Gabrijele Gravina, predsednik Fudbalskog saveza Italije.

Agencije navode da je Turska danas takođe podnela kandidaturu za domaćinstvo EURO 2028. ili 2032, što je njen šesti uzastopni pokušaj da bude domaćin turnira, dok su Velika Britanija i Irska podnele zajedničku kandidaturu za EURO 2028.

Iz UEFA je kratko saopšteno da će "proceniti svaku ponudu" u nadolazećim mesecima, a Izvršni odbor glasaće o pravima domaćina za oba turnira u oktobru.

Republika

Foto: Tanjug

 

Titulu evropskog šampiona brane upravo Azuri, koji su u poslednjem finalu na londonskom Vembliju savladali Englesku, posle boljeg izvođenja penala 3:2 (1:1, 0:1).

Strelci iz jedanaesteraca za Italijane bili su Domeniko Berardi, Leo Bonuči i Federiko Bernadeski, dok su za Gordi Albion pogodila dva Harija, Kejn i Megvajer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading