OGLASILI SE "BRĐANI": Meč se ne NASTAVLJA - Čukarički ZAHTEVA pobedu službenim rezultatom!

Autor:

Sport

12.04.2023

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaći fudbaleri neće danas istrčati na teren.

OGLASILI SE "BRĐANI": Meč se ne NASTAVLJA - Čukarički ZAHTEVA pobedu službenim rezultatom!

Foto: Starsport

Utakmica Čukaričkog i Partizana, koja je prekinuta u utorak u 18 minutu susreta, verovatno neće biti nastavljena danas, kao što je prvobitno bilo isplanirano.

Domaći igrači su u dogovoru sa upravom odlučili da danas neće istrčati na teren, dan nakon što je ovaj duel prekinut i nakon što je odlučeno da se on nastavi u sredu od 18 časova.

Podsetimo, utakmica na Brdu je prekinuta u više navrata, a razlog su bili navijači Partizana, koji su nekoliko puta ubacivali baklje na teren. Meč se više puta nastavio, ali je na kraju ipak odlučeno da se on prekine i odloži za sutra. Tada je sudija Milan Mitić uz konsultacije sa timovima i policijom, doneo odluku da se utakmica danas neće nastaviti.

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana napuštaju teren

Povodom ove situacije su se oglasili i iz FK Čukarički, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

- Sve što se dešavalo na stadionu na Banovom brdu u utorak uveče velika je sramota srpskog fudbala. Fudbalski klub Čukarički je učinio sve što je traženo da se stvore uslovi da meč posle pražnjenja istočne tribine bude nastavljen. Stav Uprave fudbalskog kluba Čukarički je da se fudbalski propisi moraju poštovati, a da vinovnici incidenta moraju da budu sankcionisani.

Naš klub nije formalno obavešten o odluci da bude igran nastavak meča, nismo dobili niti pismenu odluku niti bilo kakvo drugo obrazloženje o razlozima prekida, kao ni o zakazivanju utakmice u novom terminu. Takođe, glavni sudija meča nije dao znak za kraj utakmice.

Odluka o prekidu i naknadnom nastavku utakmice suprotna je važećim propisima. Jedini pravno utemeljeni ishod jučerašnjeg meča isključivo mora biti registracija utakmice službenim rezultatom u korist FK Čukarički, ekipe koja nije odbila nastavak meča.

Našem klubu je ostala nepoznanica na osnovu kojih bezbednosnih činjenica je sudija doneo odluku o otkazivanju utakmice, ili je, kao što to brojni snimci pokazuju, odluka doneta nakon izričitog odbijanja igrača i predstavnika FK Partizan da nastave utakmicu i da napuste teren za igru. Fudbalski klub Čukarički će u toku dana dostaviti medijima zvaničnu žalbu koja će biti upućena na adresu Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije - stoji u saopštenju.

Jasno je da ovakvi prekidi i incidenti samo štete domaćem fudbalu, a pod velikom lupom javnosti će biti i odluka nadležnih organa, pošto i jedna i druga ekipa navode priču na svoju stranu.

Podsetimo, Čukarički je trenutno na trećem mestu Superlige Srbije sa 59 osvojenih bodova, dva više od Partizana koji je četvrtoplasiran.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Boki

12.04.2023 20:40

3:0 i nema šta da se razglaba više. To što oni rade sve da Partizan uzme bodove nije po pravilniku.