ČIKA MIŠA NASTAVIO NIZ! Treneri se u Srbiji menjaju BRZINOM SVETLOSTI: Kolubara DRŽI REKORD, Partizan u SAMOM VRHU!

Autor:

Sport

11.04.2023

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi domaći stučnjaci nisu se pošteno ni raspakovali, a već su morali da napuste klub koji su preuzeli.

ČIKA MIŠA NASTAVIO NIZ! Treneri se u Srbiji menjaju BRZINOM SVETLOSTI: Kolubara DRŽI REKORD, Partizan u SAMOM VRHU!

Foto: Starsport

Milorad Kosanović

Dobro poznata replika iz kultnog filma "Maratonci trče počasni krug" u kojoj Laki, kog je tumačio legendarni Danilo Bata Stojković izgovara: "Sve može da propadne, da nestane. Samo je smrt siguran posao!", može da se primeni i na srpski fudbal.

Ipak, ta rečenica bi u našem fudbalu verovatno glasila: "Samo je smena trenera siguran posao!"

Klubovi u Superligi Srbije iz godine u godinu pomeraju granice, treneri se sve češće menjaju, a niz je nastavio i Milorad Kosanović.

Republika

Foto: Starsport

Milorad Kosanović

 

Popularni Čika Miša dobro je poznato lice i tokom karijere vodio je veliki broj klubova, a neizbrisiv trag ostavio je u Crvenoj zvezdi. Sada je Kosanović dobio otkaz posle samo tri utakmice na klupi lučanske Mladosti i remija bez golova protiv druge Mladosti, one iz Novog Sada.

Ovo je šokiralo domaću javnost, ali daleko od toga da je Čika Miša rekorder. U junu 2021. godine Dragan Radojičić seo je na klupu Kolubare, a na predstavljanju je rekao:

- Poklopile su nam se ambicije, već su angažovana pojačanja i želim više od borbe za opstanak. Čovek sam terena, radnik, ne volim mnogo priču i zato obećavam da ćemo učiniti sve da Lazarevac igra zapaženu ulogu u debitantskoj superligaškoj godini. Slično očekujem i od fudbalera, da budu ratnici i razmišljaju o prvom narednom izazovu.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Radojičić

 

Ipak, samo nekoliko sati posle predstavljanja - Radojičić i Kolubara su se razišli!

Desio se skandal, tako se i osećam. Doživljavao sam pobede i poraze, osvajao titule, imao i teške gubitke na terenu, međutim, ovako nešto mi se nije dogodilo. Ljudi s kojima sam se dogovorio su dozvolili da se završi konferencija za novinare i budem promovisan u trenera, a onda odlukom ugroze sigurnost moje porodice - rekao je posle ove situacije Radojičić za Sportski žurnal, pa u dahu nastavio:

- Krenuo sam ka autu na parkingu, s namerom da sutradan u devet časova obavim prozivku. Do mene je došao predsednik, Nemanja Ivanović i rekao mi je da neće doći do moje saradnje sa Kolubarom. Odluka sigurno nije njegova, neko ga je pozvao. Video sam i da je dan kasnije i on podneo ostavku.

Tada se Radojičiću navodno zameralo što nije želeo da se odrekne pojedinih fudbalera sa famoznog spiska koji mu je uprava, takođe navodno, dala, pa je klub preuzeo Dejan Đurđević.

Pored Dragana Radojičića, ni Aleksandar Linta ne može da se pohvali dugim stažom, samo na klupi Radnika iz Surdulice. On je ove sezone vodio klub na dve utakmice, izgubio je od Mladosti GAT kući (1:2) i Spartaka u gostima (0:2) te je dobio ekspresan otkaz.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Linta

 

Malo bolji bio je Branko Žigić. Brat legendarnog srpskog fudbalera, Nikole Žigića, vodio je Mladost GAT na početku ove sezone, a posle pobede protiv Radnika u Surdulici (2:1) usledila su tri slaba rezultata - poraz od Vojvodine (0:4), remi sa Voždovcem (0:0) i neuspeh protiv Čukaričkog (0:2) što je 41-godišnjeg stručnjaka koštalo posla.

Nebojša Jandrić se na klupi Voždovca zadržao pet utakmica, te takođe zauzima dobru poziciju na listi najbrže smenjenih trenera, a u "odabranom društvu" našao se i Ilija Stolica koji je Partizan vodio na četiri superligaška i dva evropska meča pre nego što je pognute glave napustio Humsku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading