IME NOVOG TRENERA JE POZNATO: Serija negativnih rezultata je uslovila ovakvu odluku - on će voditi klub ka istorijskom ostvarenju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.03.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportska javnost je o ovome polemisala još pre desetak dana.

IME NOVOG TRENERA JE POZNATO: Serija negativnih rezultata je uslovila ovakvu odluku - on će voditi klub ka istorijskom ostvarenju!

Foto: Starsport

Fudbalski klub Železničar iz Pančeva ima potpuno jasan cilj u ovogodišnjem prvoligaškom karavanu. Sve je podređeno istorijskom ostvarenju da grad na obalama Tamiša po prvi put u svojoj sportskoj istoriji ima člana srpske fudbalske elite.

 

U tom cilju, start prolečnog dela šampiona pokazao je da klub ima i znanja i potencijala da navedeno i ostvari. Od prvog kola nastavka takmičenja, kada je "dizelka" slavila na beogradskoj "Marakani" protif RFK Grafičara rezultatom 1:0 sportska javnost je pančevački klub smatrala najozbiljnijim konkurentom za plasman u elitni fudbalski rang. To je svakako i potvrđeno u duelima protiv užičke GFK Slobode (6:1), Radničkog sa Novog Beograda (2:1) i Inđije Toyo Tires (1:0), a onda je na red došlo gostovanje u Gornjem Milanovcu i (ne)očekivani poraz minimalnim rezultatom.

Ipak, smatralo se da je navedeno samo prolazni neupseh, ali klub i u naredna dva meča nije uspeo da stigne niti do jednog boda. Železničar je poražen na domaćem terenu od sremskomitrovačkog Radničkog (1:2), da bi potvrda rezultatske krize usledila na gostovanju u Šapcu gde je zabeležen poraz rezultatom 0:2.

Pančevci su imali sreću da su i glavni konkurenti u navedenom periodu ostvarili ne baš očekivane rezultate, ali je i pored toga, nakon šabačkog potopa upaljena "crvena lampica" i rukovodstvo kluba je moralo da hitno reaguje.

Foto: FK Železničar Pančevo

Tomislav Sivić više nije trener "pančevačke dizelke"

 

Sporazumno je prekinuta saradnja sa dosadašnjim trenerom Tomislavom Sivićem, a kako se nezvanično saznaje klub je u nastavku sezone predvoditi iskusni Vladimir Gaćinović. Reč je o iskusnom pedesetsedmogodišnjem stručnjaku koji iza sebe ima bogatu trenersku karijeru, a poslednji angažman imao je do pre dve nedelje kada je predvodio ekipu crnogorskog Dečića koja se trenutno nalazi na petoj pozicije Prve crnogorske fudbalske lige 

- Vladimir Gaćinović

Datum rođenja: 3. januar 1966. godine

Mesto rođenja: Trebinje

Igračka karijera: Leotar (Trebinje), GOŠK (Dubrovnik), Bečej (Bečej)

Trenerska karijera: Leotar Trebinje (Bosna i Hercegovina), Vojvodina U-19 (Novi Sad), Zvijezda Gradačac (Bosna i Hercegovina), OSK Igalo (Crna Gora), Suduva (Letonija)-pomoćni trener, Vojvodina (Novi Sad)-pomoćni trener, Spartak (Subotica), Radnički (Niš), Novi Pazar (Novi Pazar), Dečić Tuzi (Crna Gora)

Vladimir Gaćinović će priliku za debi u novom klubu imati već u subotu 1. aprila kada će na stadionu Sportskog centra "Mladost" u Pančevu gostovati ekipa Loznice. Jasno je da svi u klubu iz tog susreta očekuju samo pobedu i prekid serije neuspeha.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading