LOVREN PRIZNAO DA NAM ZAVIDI: Srbija je za Hrvatsku kao Brazil!

Autor:

Sport

10.04.2023

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni štoper prisetio se utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

LOVREN PRIZNAO DA NAM ZAVIDI: Srbija je za Hrvatsku kao Brazil!

Foto: Tanjug/AP

Dejan Lovren

Bivši hrvartski reprezentativac Dejan Lovren gostovao je u podkastu "Inkubator", a jedna od tema bila je čuvena utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu između Srbije i Hrvatske na stadionu "Rajko Mitić" odigrana šestog septembra 2013. godine

Srbija i Hrvatska tada su remizirale 1:1. Hrvati poveli golom Marija Mandžukića, a "orlovi" koje je sa klupe predvodio Siniša Mihajlović izjednačili u prvim reprezentativnim pogotkom Aleksandra Mitrovića.

- To su utakmce koje ne igraš svaki dan. Kada igraš protiv Srbije, to je kao da igraš sa Brazilom. U mojim očima to je jednako. Ideš da daš sve od sebe. Osetiš tu energiju, pucaće na sve strane - rekao je Lovren, koji se prisetio dešavanja u Beogradu.

- Nedavno sam gledao utakmicu protiv Srbije u Beogradu. To je neverovatno. Igrao sam levog beka. Selektor je bio Štimac, a u odbrani su još bili Šimunić, Ćorluka i Srna. Bio sam šokiran da sam igrao na levoj strani. Bila je paklena atmosfera koju nikada neću zaboraviti - evocirao je uspomene štoper.

Naravno, neizostavno je bila priča i o startu Josipa Šimunića nad Miralemom Sulejmanijem.

- Uf, nisam očekivao takav start, bukvalno kao da ga je udario autobus i ćao. Ali, Džo je prihvatio crveni karton i odmah krenuo. Dobro je da je tako uradio, jer da je bilo nešto drugo navijači bi ušli u teren - jasan je Lovren.

Dejan Lovren je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 78 mečeva pre nego što se povukao iz nacionalnog tima nakon Svetskog prvenstva u Kataru. Trenutno nastupa za Lion, a u karijeri je branio i boje zagrebačkog Dinama, Sautemptona, Liverp

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading