Odgovor Mileta Jandrića na informaciju

Autor: Republika

Vesti

10.04.2023

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mile Jandrić se shodno članu 83. Zakona o javnom informisanju i medijima izjašnjava na neistinite informacije iznete u tekstu koji je objavljen dana 07.03.2023. godine na portalu Republika.rs pod naslovom "ŠEF SA GRANICE POMAŽE UBICI U ZATVORUČ Šok na suđenju u Višem sudu u Novom Sadu"

Odgovor Mileta Jandrića na informaciju

Foto: Printscreen

U tekstu se netačno navodi da je Mile Jandrić omogućio okrivljenom Daliboru Bogdanoviću Boći da u pritvoru ima telefon, putem koga je komunicirao sa svojim ljudima i pretio svedocima. Prenosi se navodno svedočenje Gorana Kovačevića Goranca prema kome Dalibor Bogdanović Boća u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Novom Sadu ima mobilni telefon putem koga nedozvoljeno komunicira a da u pritvoručak pravi i "žurke", što mu je sve omogućio Mile Jandrić lično. Ponavljaju se i neistiniti navodi iz prethodnih tekstova prema kojima je Mile Jandrić bio deo organizovane kriminalne grupe koja je u prvoj polovini prošle godine pokušala da prokrijumčari 50 tona cigareta iz Crne Gore u Srbiju. 

Sve navedeno je netačno i objektivno nemoguće. Okružni zatvor u Novom sadu je ozbiljna ustanova sa preko 100 zaposlenih. Organizovanje "žurki" za pritvorenike bi bilo nemoguće sakriti. Nedozvoljena upotreba telefona bi se lako mogla otkriti analizom baznih stanica. Srbija je ozbiljna država i postoje institucije koje bi takve postupke otkrile i procesuirale. Ako bilo koji građanin ima informacije da se nešto od navedenog desilo onda je morao to da prijavi nadležnom javnom tužilaštvu a ne internet portalima. U suprotnom čini krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca. 

Mile Jandrić se od decembra 2020. godine do februara 2023. godine nalazio na funkciji načelnika Uprave granične policije u Beogradu. Prema javno dostupnim podacima iz medija, okrivljeni Dalibor Bogdanović Boća se predao policiji dana 09.03.2022. godine da bi mu sutradan bio određen pritvor u kome se do danas nalazi. Prema tome, Mile jandrić u najvećem delu trajanja pritvora, uopšte nije bio u poziciji da okrivljenom Daliboru Bogdanoviću Boći omogući korišćenje telefona, organizovanje "žurki" niti bilo šta drugo, zato što je bio zadužen za kontrolu državne granice a ne upravljanje Okružnim zatvorom u Novom Sadu. Ni pre decembra 2020. godine, ni posle februara 2023. godine, kao upravnik Okružnog zatvora u Novom Sadu, ništa od navedenog nikada nije činio prema navedenom licu ili bilo kome drugom.

Nekritičko prenošenje neutemeljenih optužbi na račun Milena Jandrića, bez prethodnog pozivanja da se na iste izjasni, nema za cilj informisanje javnosti već njegovu ličnu diskreditaciju, čime mu se ne ugrožava samo profesionalni integritet već i fizička bezbednost i time crta meta na čelu. Bili smo svedoci da je u bliskoj prošlosti naše države kriminalizacija prethodila likvidaciji te da će navedenog Mile Jandrić, koji ima poverenja u državne institucije, biti prinuđen da zaštitu ostvari ne samo podnošenjem parničnih već i krivičnih prijava. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading