BROJKA ZA PAMĆENJE! Tadić u pobedi nad Fortunom stigao do ISTORIJSKOG UČINKA! Samo je SEDMORICI fudbalera OVO pošlo za nogom!

Autor:

Sport

09.04.2023

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Ajaksa savladali su Fortunu rezultatom 4:0 (2:0), a kapiten "kopljanika" i reprezentacije Srbije upisao je novu asistenciju.

BROJKA ZA PAMĆENJE! Tadić u pobedi nad Fortunom stigao do ISTORIJSKOG UČINKA! Samo je SEDMORICI fudbalera OVO pošlo za nogom!

Foto: Tanjug/AP

Opravdali su u Amsterdamu ulogu favorita protiv Fortune i do nogu potukli goste iz Sitarda.

Junak pobede bio je dvostruki strelac Stiven Berghuis i asistent kod trećeg gola Bergvajnu, međutim, Dušan Tadić ispisao je novo poglavlje holandskog fudbala.

Naime, kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije stigao je do učinka od 250 golova koje je namestio ili postigao na terenima Eredivizije, pošto je bio "paker" u postizanju drugog pogotka u režiji Berghuisa.

Bio je to 250 put da "Dušan silni" daje ili namešta saigračima golove, obzirom da je igrama u Groningenu, Tventeu i na "Johan Krojf areni", to činio u 116 slučajeva kao strelac i 134 puta kao asistent.

 

 

Ako se u obzir uzmu sedam najjačih evropskih liga (Engleska, Španija, Italija, Nemačka, Francuska, Holandija i Portugal), Tadić je tek osmi fubdaler u istoriji kome je to uspelo da uradi. 

Ajaks je trenutno na drugom mestu sa 59 bodova, koliko ima i trećeplasirani PSV, dok lider Fejenord vodi trku sa 64 boda, ali i utakmicom manje sa RKC Valvajkom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading