REMI NA ENFILDU PO MERI SITIJA: SPEKTAKL u derbiju - Firmino u FINIŠU doneo bod Liverpulu! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.04.2023

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po običaju smo gledali vrhunski derbi u Premijer ligi.

REMI NA ENFILDU PO MERI SITIJA: SPEKTAKL u derbiju - Firmino u FINIŠU doneo bod Liverpulu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula i Arsenala su odigrali 2:2 (1:2) u derbi meču 30. kola Premijer lige.

Ovaj remi će svakako najviše obradovati Mančester siti i Pepa Gvardiolu, pošto sada "građani" imaju svega šest bodova zaostatka za Arsenalom, uz jedan meč manje odigran.

Gledali smo pravi spektakl na Enfildu, a prvi koji je zatresao mrežu je bio Gabrijel Martineli. Katastrofalnu grešku je napravio Virdžil Van Dajk u 8. minutu, što je iskoristio Brazilac i doneo prednost "tobdžijama". Isti igrač je bio glavni akter i drugog pogotka na meču, kada je u 28. namestio gol Gabrijelu Žezusu, posle fantastičnog centaršuta, pa je tada delovalo da će tim iz Londona stići do sva tri boda.

Ipak, u finišu prvog dela, Mohamed Salah se najbolje snašao u kaznenom prostoru rivala, i u 42. minutu smanji rezultat i vratio nadu svom timu pred poluvreme.

Silovito su krenuli "redsi" u nastavku, što im se isplatilo u 54. minutu. Rob Holding je skrivio jedanaesterac, a Egipćanin je na sebe preuzeo odgovornost. Ipak, ni drugi penal u ovoj sezoni nije iskoristio, pošto je njegov udarac završio pored stative.

Ipak, domaćin je nastavio da pritiska, ređale su se prilike pred golom Arsenala, a u 86. minutu je Roberto Firmino doneo svom timu izjednačenje, posle dodavanja Aleksandera-Arnolda.

Uzbuđenjima nije bilo kraja, nastavio je Liverpul da kidiše, Salaha je Remzdejl nekoliko puta sprečio da postane heroj Liverpula, a u finišu je i Arsenal mogao do pobede. Imao je londonski tim kontru 3 na 1, ali je Martineli loše dodao loptu Bukaju Saki, pa je propala prilika da tim Mikela Artete u finišu stigne do pobede. Na kraju, oba tima su morala da se zadovolje sa po jednim bodom.

Posle ovog kola, Arsenal je ostao na vrhu sa 73 boda iz 30 odigranih utakmica, dok su "redsi" na osmom mestu, sa 44 boda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading