IZBORI U UEFA: Nedimović, Šurbatović i Žemberi prisustvovali izboru Aleksandra Čeferina za predsednika!

Autor:

Sport

05.04.2023

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska delegacija je podržala Slovenca, iskrenog prijatelja srpskog fudbala.

IZBORI U UEFA: Nedimović, Šurbatović i Žemberi prisustvovali izboru Aleksandra Čeferina za predsednika!

Foto: FSS

U Lisabonu se održava 47. Kongres UEFA kojem prisustvuje i tročlana delegacija Fudbalskog saveza Srbije. Potpredsednici Branislav Nedimović i Janoš Žemberi, odnosno generalni sekretar Jovan Šurbatović su ispred naše fudbalske organizacije dali glas za novi četvorogodišnji mandat na mestu prvog čoveka UEFA, Aleksandru Čeferinu.

Izbor novog-starog predsednika UEFA, iskrenog  prijatelja srpskog fudbala i našeg Saveza, bila je samo jedna od tački dnevnog reda 47. Kongresa UEFA. Delegati su usvojili Izveštaj predsednika i Izvršnog komiteta UEFA za period 2021/22. kao i Finansijske izveštaje za isti period.

Čelni ljudi FSS imali su odvojene sastanke sa predsednikom UEFA Čeferinom, predsednikom FIFA Infantinom, generalnim sekretarom UEFA Teodoridisom i direktorom Nacionalnih federacija UEFA Lakovićem oko novih projekata i potencijalne kandidature Srbije za domaćinstvo nekog velikog takmičenja mlađih kategorija u uzrastu do 20, 21 godine. Naravno, predstavljeno je i novo rukovodstvo FSS koje je zvaničnike UEFA i FIFA upoznalo sa planovima za naredni mandatni period. Nedimović, Žemberi i Šurbatović imali su čitav niz bilateralnih sastanaka sa drugim nacionalnim savezima. Čeferin i Infantino su još jednom čestitali novom predsedniku Draganu Džajiću, kao i potpredsednicima Nedimoviću i Žemberiju i novom rukovodstvu, na izboru i pružili su snažnu podršku u realizaciji zajedničkih projekata koji će uskoro biti prezentovani javnosti.

Aleksander Čeferinu je ovo treći mandat na četiri godine na čelu ove organizacije. Pedesetpetogodišnji slovenački advokat, prvi put izabran 2016. posle pada Francuza Mišela Platinija, sada će ostati u toj ulozi do 2027. godine.

- Želeo bih da vam zahvalim iz dubine duše za vašu jednoglasnu podršku. To mi zaista mnogo znači - rekao je Čeferin delegatima na Kongresu UEFA u Lisabonu.

Dodao je i da je to velika čast za njega, ali i velika odgovornost.

- To je velika čast, ali uglavnom je to velika, velika odgovornost, prema vama i prema fudbalu.

Kongres UEFA usledio je samo nekoliko nedelja nakon što je Đani Infantino ponovo izabran za predsednika svetskog upravnog tela ovog sporta FIFA, takođe bez protivkandidata. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading