SKANDALI SVETSKIH RAZMERA! Rasizam, provokacije, tuča, isključenja, optužbe za krađu... Derbi Italije ŠOKIRAO planetu! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

05.04.2023

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramotne scene u Torinu.

SKANDALI SVETSKIH RAZMERA! Rasizam, provokacije, tuča, isključenja, optužbe za krađu... Derbi Italije ŠOKIRAO planetu! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Juventus - Inter

Fudbaleri Juventusa i Intera odigrali su prvi meč polufinala Kupa Italije i posle velike drame susret je završen nerešeno (1:1).

Kvadrado je doveo "staru damu" u vođstvo u 83. minutu, ali je Lukaku golom iz penala u 95. minutu doneo povoljan rezultat Interu pred revanš.

Ipak, sam meč obeležili su brojni skandali. Pogodak Romelua Lukakua ispraćen je majmunskim kricima sa tribina, pa je rasizam ponovo postao centralna tema na Apeninima. 

 

 

Lukaku je posle ovog gola zaradio crveni karton pošto je stavio prst na usta i tako pokušao da ućutka navijače, a agencija koja zastupa Belgijanca otišla je toliko daleko da čak traži javno izvinjenje Juventusa zbog ponašanja ljudi sa tribina!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lukaku posle pogotka

 

- Lukaku je bio napadnut direktno majmunskim kricima. Pre, tokom i posle izvedenog penala, bio je meta rasističkih napada, Romelu je slavio u istom maniru kao i svaki prethodni gol. Sudijin odgovor je bio da ponovo kazni Lukakua. Romelu zaslužuje izvinjenje Juventusa i očekujem od Serije A da osudi ponašanje grupe navijača Juventusa odmah. Italijanske vlasti treba da iskoriste ovu situaciju da ponovo napadnu rasizam, a ne da kažnjavaju žrtvu istog - stoji u saopštenju agencije.

Takođe, posle utakmice došlo je do sukoba između strelca gola za Juve, Huana Kvadrada i golmana Intera, Samira Handanovića, posle kog su obojica isključeni. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sukob Kvadrada i Handanovića

 

 

 

Simone Inzagi, trener Intera, istakao je da smatra da je njegova ekipa žestoko oštećena:

- Jasno je da smo svi čuli rasističke povike, ali gledam širu sliku jer Lukaku slavi gol svaki put na isti način, to se desilo i sada. Sada moram da sagledam situaciju mirne glave, jer smo opljačkani za važne igrače. Utakmica je bila izuzetno mirna i fer do tog 95. minuta. Lukakuova proslava je pogrešno shvaćena, ali je izazvala ružne scene zbog čega smo za revanš ostali bez dvojice bitnih igrača - rekao je Inzagi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Isključenje Lukakua

 

Sa druge strane, kapiten Juventusa Danilo smatra da je Lukaku opravdano isključen:

Vrlo je lako, Lukaku je pogodio, a onda je gestikulacijom ućutkivanja naših navijača bilo lako sudiji da ga kazni. Već je imao žuti karton i odluka je potpuno ispravna - smatra Danilo i nastavlja:

- Ljudi, ovo je derbi Italije, polufinale Kupa, nije normalna utakmica. Živci su napetiji nego inače, postoji veliko rivalstvo među ekipama, verujem da je sve ovo normalno. Jednostavno, ne mogu da trošim energiju na takve stvari, moramo da se fokusiramo na to da nismo bili pravi tokom meča, kao i da nas čeka još 90 minuta fudbala za ulaz u finale.

Revanš susret polufinala igra se na stadionu "Đuzepe Meaca" 26. aprila.

Pogledajte kako je izgledao derbi Italije na stadionu Juventusa:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading