CELA ITALIJA NA NOGAMA: Alegri ŠOKIRAO izjavom o Dušanu Vlahoviću!

Autor:

Sport

20.03.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski napadač je tema broj jedan u italijanskoj štampi.

CELA ITALIJA NA NOGAMA: Alegri ŠOKIRAO izjavom o Dušanu Vlahoviću!

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović

Fudbaleri Juventusa pobedili su Inter sa 1:0 na San Siru, u najvećem derbiju Italije koji je odigran u okviru 27. kola Serije A.

"Stara dama" je slavila minimalnim rezultatom, a jedini gol na meču postigao je reprezentativac Srbije Filip Kostić, u 23. minutu susreta.

Posle ovog duela oglasio se i Masimilijano Alegri, strateg "bjankonera", koji je imao samo reči hvale za Dušana Vlahovića.

- Ceo tim se generalno popravio. Branili smo se dobro timski, nismo im dozvolili da prošli. Mislim da je sada Dušan Vlahović odigrao najbolju utakmicu od dolaska u Juventus, a Kostić je mnogo napredovao defanzivno i u tajmingu. Izbor završnog pasa kada napadamo moramo da popravimo, ali ovaj tim ima srce i odlučnost. Uvek kažem da nije lako onima koji nisu u ovoj situaciji. Uzeto nam je 15 bodova, to nije lako, ali došli smo do četvrtfinala Lige Evrope, polufinala Kupa Italije i zadržali smo strast prema onome što radimo - rekao je Alegri.

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović i Filip Kostić u dresu Juventusa

Duel je obeležila i sudijska odluka, koja je prethodila golu, kada su i Adrian Rabio i Dušan Vlahović bili na ivici igranja rukom, ali je na kraju glavni sudija ovog duela pokazao na centar.

- Odluke sudija moraju da se prihvate, na ovaj ili onaj način. Nismo pravili dramu u Salernitani kada smo oštećeni, a i već smo imali poništen gol protiv Intera kada nije jasno rečeno da je bila ruka. Juve je džentlmen u ovoj situaciji, ne pravi probleme. Pričajte o fudbalu, ne sudijama - zaključio je Alegri.

Posle ovog duela, Inter je ostao na trećem mestu šampionata sa 52 boda, dok je Juve sedmi, sa 41 osvojenim bodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading