ZVEZDIN BLICKRIG ZA POBEDU: Mladost ODOLEVALA na Marakani, Katai SRUŠIO snove Novosađanima!

Autor:

Sport

01.04.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Miloša Milojevića su stigli do nove pobede u Superligi Srbije.

ZVEZDIN BLICKRIG ZA POBEDU: Mladost ODOLEVALA na Marakani, Katai SRUŠIO snove Novosađanima!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde slave gol

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su sa 4:2 (2:2) ekipu Mladosti GAT u meču 28. kola Superlige Srbije.

Vodili su gosti dva puta, domaćin se dva puta vraćao u meč, da bi u samom finišu preko Rakonjca i Kataija stigli do novog trijumfa u ovogodišnjem izdanju elitnog fudbalskog takmičenja u našoj zemlji.

Prvi su do gola stigli fudbaleri Mladosti, kada je Vidakov u 11. minutu matirao Vasiljevića. Ipak, nije se dugo čekalo na odgovor Zvezde, a strelac je u 18. bio Katai, nakon što je VAR signalizirao da se Pešić tokom akcije nije nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Foto: Starsport

Aleksandar Katai i Mirko Ivanić

Ipak, gosti su stigli do nove prednosti, a strelac je ponovo bio Vidakov. Utekao je defanzivicima crveno-belih, zaobišao je golmana Vasiljevića, a zatim i ubacio loptu u praznu mrežu. Kada se činilo da će se sa 1:2 otići na poluvreme, glavni sudija Stefan Jeknić je posle asistencije VAR-a pokazao na belu tačku nakon igranja rukom Vidakova, a strelac je bio Gelor Kanga.

U nastavku su domaći pritiskali, ali nisu uspevali da stignu do gola. Ipak, u samom finišu su igrači Miloša Milojevića konačno probili odbranu Novosađana. Rakonjac je glavom pogodio iz kornera, na asistenciju Kange u 83. minutu, a konačan rezultat je u 90. postavio Katai, svojim drugim golom na meču, na dodavanje Osmana Bukarija.

Posle ovog meča, Zvezda se i dalje nalazi na uverljivom prvom mestu sa 76 bodova, dok je Mladost poslednja, sa samo 18.

Dobrodošli u live blog portala Republika.rs.

FK Crvena zvezda - FK Mladost GAT

4:2 (2:2)

(Katai 18', 90', Kanga 45+4', Rakonjac 83' - Vidakov 11', 32')

Sastavi timova:

FK Crvena zvezda: Vasiljević - Eraković, Leković (od 46. Vigo), Dragović, Rodić - Kangva, Ivanić (od 90. Mituljikić) - Mitrović (od 46. Bukari), Kanga (od 90. Mijailović), Katai - Pešić (od 77. Rakonjić)

FK Mladost GAT: Knežević - Janković, Tanasijević, Ćosić, Ilić - Denić (od 88. Milić), Jocić, Bjeloš, Marković (od 77. Hekman) - Babić, Vidakov (od 68. Dal Belo)

Tok meča:

Tok drugog poluvremena:

Kraj meča, Crvena zvezda je savladala Mladost GAT sa 4:2!

90. minut - GOOOOOL! Crvena zvezda stiže do 4:2, Aleksandar Katai je strelac! Bukari je asistirao, Zvezdina "desetka" je šutirala, a lopta je nakon odbitka završila u mreži za slavlje domaće ekipe.

83. minut - GOOOOOL! Crvena zvezda vodi, Rakonjac je strelac! Gelor Kanga je izveo korner, špic domaće ekipe se najbolje snašao i pogodio za prednost Zvezde.

77. minut - Pokušao je Katai iz slobodnog udarca, ali pravo u Kneževića. Rakonjac će na teren za domaći tim, izlazi Pešić. Izmena i kod gostiju, Hekman ulazi umesto Markovića.

73. minut - Velika prilika za Kataija, ali nije uspela Zvezdina "desetka" da donese vođstvo svom timu. Probala je i Mladost da zapreti iz kontre, ali bezuspešno.

68. minut - Pokušao je i Rodić, ali je njegov udarac završio pored gola. Sve manje vremena za domaću ekipu.

65. minut - Šutirao je i Kanga van kaznenog prostora, ali je lopta posle odbtika završila u korneru.

62. minut - Priliki za domaći tim, šutirao je Aleksandar Katai, ali je njegov udarac završio pored gola.

55. minut - Proteklo je deset minuta u nastavku, Zvezda napada, ali ne uspeva da slomi gostujući tim.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Marakani! Dvostruka izmena kod domaćih, izašli su Leković i Mitrović, na terenu su Bukari i Vigo.

Tok prvog poluvremena:

Kraj prvog poluvremena! Penal je poslednja stvar koju smo videli u prvom delu, na veliki odmor se odlazi rezultatom 2:2.

45+4 minut - GOOOOL! Crvena zvezda ponovo stiže do izjednačenja, Kanga je pogodio sa bele tačke! 

45+2 minut - Penal za Zvezdu!

45. minut - Lopta je pogodila u ruku Vidakova, glavni sudija Jeknić će otići da proveri da li je penal za Crvenu zvezdu.

39. minut - Nova ozbiljna prilika za goste. Išli su u kontru 3 na 3, ali je Vidakov loše odložio loptu na stranu, pa je propala prilika za goste.

32. minut - GOOOOL! Mladost ponovo vodi, još jedan gol Vidakova! Neverovatan meč na Marakani, Vidakov je izbio sam ispred Vasiljevića, uspeo je da ga zaobiđe i da onda pogodi u praznu mrežu za novo slavlje Novosađana.

22. minut - Ponoo su gosti pripretili, šutirao je Marković, ali je Vasiljević odbranio udarac.

18. minut - GOOOOL! Crvena zvezda stiže do izjednačenja, strelac je Aleksandar Katai! Tri minuta je trajala VAR provera, ali se na kraju ispostavilo da nije bilo ofsajda, pa je Zvezdin "magiko" doneo svom timu poravnanje, nakon asistencije Pešića.

16. minut - Crvena zvezda je stigla do gola, ali je on poništen zbog ofsajda. Ipak, gledaće se VAR.

14. minut - Nova šansa za goste! Saša Marković je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta pogodila levu stativu gola Nikole Vasiljevića. Neočekivan početak meča u Beogradu.

11. minut - GOOOOL! Šok na Marakani, Mladost vodi 1:0, strelac je Vidakov! Janković je prošao po desnoj strani, centrirao je po zemlji, a na drugoj stativi je Vidakov ostao sam i rutinski ubacio loptu u mrežu.

9. minut - Neveorvatnu šansu je propustio Mirko Ivanić, koji je sa 5 metara prebacio prazan gol.

6. minut - Prva šansa na meču za Crvenu zvezdu. Prošao je po desnoj strani Mitrović, centrirao u sredinu, ali se Katai nije najbolje snašao, pa je ostalo 0:0.

1. minut - Počela je utakmica na Marakani!

UVOD

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju od 18 časova ekipu Mladosti GAT u meču 28. kola Superlige Srbije.

Nakon dvonedeljne pauze, izazvane kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, lider prvenstva će pokušati da se iskupi za neuspeh u prošlom kolu, pošto su odigrali samo 1:1 sa ekipom Napretka iz Kruševca.

Čini se da titula Zvezde nije ugrožena, imaju čak 18 bodova prednosti u odnosu na TSC, a 19 više od Partizana, ali je jasno da tim iz Ljutice Bogdana ima imperativ pobede pred svojim navijačima, protiv jedne od najslabijih ekipa u prvenstvu ove godine.

Poseban motiv da se dokaže će imati i Miloš Milojević, trener Crvene zvezde, čije se mesto na klupi ozbiljno ljulja, nakon što su se pojavile glasine da će ga na leto naslediti Barak Bahar, strateg Makabija iz Haife.

Sa druge strane, Mladost se nalazi sa poslednjem mestu u prvenstvu, sa samo 18 osvojenih bodova, dva manje od Radnika, a tri od Mladosti iz Lučana. Novosađani su napravili šokantan rezultat u drugom kolu prolećnog dela prvenstva, pošto su sa 4:0 savladali Partizan, ali nisu uspeli da nastave u istom ritmu.

Usledila je serija neuspeha, a to je platio trener Ljubomir Ristoski, koga je na klupi zamenio Nenad Lalatović, koji je svojevremeno predvodio Zvezdu.

Podsetimo, ovo nije poslednji meč današnjeg programa, pošto će se od 20:05 u Novom Sadu sastati Vojvodina i Partizan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading