STRANAC SPASAVA ZVEZDU: Dragiša Binić OTVORENO o Baraku Baharu - "Stiže da podigne tim na viši nivo!"

Autor: Stefan Acevski

Sport

30.03.2023

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda crveno-belih ističe da je Bahar dobar trener, i da iz Zvezde imaju razlog što su se za njega odlučili.

STRANAC SPASAVA ZVEZDU: Dragiša Binić OTVORENO o Baraku Baharu - "Stiže da podigne tim na viši nivo!"

Foto: Starsport

Kao grom iz vedra neba je u sredu odjeknula informacija da je Barak Bahar, aktuelni trener Makabija iz Haife, blizu klupe Crvene zvezde.

Iako je tim iz Ljutice Bogdana gotovo sigurno osvojio titulu u ovogodišnjem izdanju Superlige, a u Kupu Srbije je i dalje u igri za trofej, u Crvenoj zvezdi očigledno nisu zadovoljni radom Miloša Milojevića, pa su se, po svemu sudeći, odlučili da na njegovo mesto dovedu izraelskog stručnjaka.

Potvrde o ovome i dalje nema, ali je prema pisanju izraelskih medija stvar već završena, pa ćemo od leta Bahara gledati na klupi našeg najtrofejnijeg kluba. Izborom ovog stručnjaka zadovoljan je i Dragiša Binić, koji je u razgovoru za portal "Republika" istakao da očigledno postoji razlog zašto su baš Baraka Bahara odabrali iz uprave crveno-belih.

- U Zvezdi znaju šta rade. Nisam u klubu, pa ne znam šta se tačno dešava, ali crveno-beli imaju svoju politiku kluba i nemam sumnju da znaju šta rade - istakao je Dragiša Binić na početku razgovora za naš portal.

Foto: Starsport

Dragiša Binić je 1991. osvojio Kup šampiona sa Crvenom zvezdom

Dodaje i da Crvenu zvezdu naredne sezone očekuje šest sigurnih mečeva u Ligi šampiona i da Bahar stiže kako bi podigao nivo igre.

- Zvezda naredne sezone igra šest sigurnih mečeva u Evropi, verovatno u Ligi šampiona, očigledno da su procenili u klubu da sve treba da se podigne na viši nivo. Koliko se sećam, njegov Makabi je prošle godine upravo Zvezdu izbacio, tada mi je Bahar delovao kao dobar trener - istakao je Binić.

Za kraj, smatra da se u upravi kluba nisu vodili prethodnim neuspesima, kada su u pitanju strani treneri (Sa Pinto, Zeman), već da je bio cilj da se dovede neko ko odmah može da podigne tim na nivo potreban za igranje najjačeg takmičenja u Evropi.

- Postoji razlog što su se baš za njega odlučili. Verovatno im Bahar odgovara, stvara se novi tim, pojačava se ekipa, očigledno je da su za njega odlučili da može da im donese napredak u Evropi naredne godine - zaključio je osvajač Kupa šampiona sa crveno-belima 1991. godine. 

Ukoliko do ovoga dođe, Izraelac će postati najplaćeniji trener u istoriji srpskog fudbala, sa godišnjom platom od milion evra po sezoni, što je više i od Vladana Milojevića i Dejana Stankovića, a gotovo tri puta više od aktuelnog trenera, Miloša Milojevića.

Takođe, iz uprave šampiona Srbije su obezbedili čak 500.000 evra za stručni štab, koji čine Gaj Carfati, Dror Šimšon i Gaj Vizinger.

Podsetimo, Barak Bahar je Makabi iz Haife predvodio do dve uzastopne titule u prvenstvu Izraela, a prošle godine je ovaj tim, nakon šokantnog prolaska na Marakani, kada je Milan Pavkov u završnim minutima meča postigao autogol, uveo i u elitno evropsko fudbalsko takmičenje. Tamo je sa Makabijem osvojio tri boda, pošto su u Haifi sa 2:0 savladali moćni Juventus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading