NOVI ŠAMAR ZA PROVOKATORE DŽAKU I ŠAĆIRIJA! Ovako ih nikad niko NIJE PONIZIO! Reči koje su OBIŠLE SVET!

Autor:

Sport

27.03.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna lekcija naturalizovanim reprezentativcima Švajarske.

NOVI ŠAMAR ZA PROVOKATORE DŽAKU I ŠAĆIRIJA! Ovako ih nikad niko NIJE PONIZIO! Reči koje su OBIŠLE SVET!

Foto: Tanjug/AP

Đerdan Šaćiri i Granit Džaka

Furiozno je Švajcarska ušla u novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Sajdžije su u Novom Sadu pregazile Belorusijiu sa 5:0, koju je jedino Srbija mogla da ugosti zbog političke situacije u Rusiji i Ukrajini.

Tim selektora Murata Jakina slavio je na krilima trostrukog strelca Renata Štefena, dok je kapiten Granit Džaka upisao gol i asistenciju u ovom duelu.

O učinku reprezentacije Švajcarske u Novom Sadu na startu kvalifikacija pisao je i nekadašnji reprezentativac Kubilaj Turkilmaz, koji danas radi kao kolumnista tiražnog Blika, za koji je izneo svoja zapažanja o svemu što je video na terenu.

Zanimljiv je bio njegov osvrt na Mundijal u Kataru i četiri godine pre toga u Rusiji, napravljen u režiji problematičnih Džake i Džerdana Šaćirija.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

Turkilmaz, koji je poreklom iz Turske, ali je rođen u Švajcarskoj, u autorskom tekstu je kritikovao ranije ispade ove dvojice i njihovo promovisanje Albanije i tzv. Kosova. Smatra da je to nedopustivo kada igraš za zemlju čije boje braniš.

- Nije u redu da u trenucima slavlja i euforije slaviš tvoje albanske ili kosovarske korene! Tako je bilo 2018. na Svetskom prvenstvu, bilo je toga i u Kataru. Kada igrate za nacionalni tim, niti jedan procenat ne možete da budete Kosovar ili Turčin nego sto posto Švajcarac. Takav sam ja bio. Tako mora da se ponaša svaki igrač - napisao je Turkilmaz za Blik.

On je naglasio da bi nadležni u FS Švajcarske morali da obrate pažnju na ponašanje pojedinaca i kazne ih, ukoliko se prestup ponovi.

- Nadam se da je direktor reprezentacije Pjerluiđi Tami ukazao Džaki na to što je uradio. Sada je kasno da se reaguje. ali Džaka bi morao da zna: ako mu se i najmanji sličan ispad ponovi, kapitenska traka biće mu skinuta - istakao Turkilmaz, koji u nacionalnom timu Sajdžija ima 64 nastupa.

 BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading