ČUDO ILI DOBRA REŽIJA? Kazahstanci ZASENILI planetu SUMNJIVIM PRELAZIMA! U priču uključen i SRBIN!

Autor:

Sport

27.03.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je zanimljivo na poslednjim mečevima ove reprezentacije.

ČUDO ILI DOBRA REŽIJA? Kazahstanci ZASENILI planetu SUMNJIVIM PRELAZIMA! U priču uključen i SRBIN!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Kazahstana

Širom Starog kontinenta već nekoliko dana igraju se mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Reprezentacije biju prve bitke za odlazak na završni turnir koji će se 2024. godine održati u Nemačkoj, a selekcija koja je iskočila u prvi plan definitivno je Kazahstan.

Dve spektakularne utakmice odigrali su Kazahstanci i na oba meča viđeni su preokreti. Protiv Slovenije je ovaj tim na poluvremenu vodio sa 1:0 golom Maksima Samorodova, ali su David Brekalo i Zan Vipotnik u nastavku doneli tri boda "zmajčekima".

Zatim je usledio duel sa Dancima, četa Magomeda Adieva bila je na kolenima, posle 45 minuta igre gubila je sa 2:0 i delovalo je da će se Kaspera Hjulmanda prošetati kroz Astanu. Oba gola za Dansku postigao je igrač Atalante, Rasmus Hojlund i jedino pitanje koje se postavljalo bilo je koliko će pogodaka on i njegovi saigrači još postići.

Ipak, čudo se dogodilo u drugom delu ove utakmice i Kazahstan je stigao do tri pogotka i pobede. Preokretu je kumovao i srpski arbitar Novak Simović koji je dosudio sumnjiv jedanaesterac za domaćina u 73. minutu, a poklon je iskoristio Baktjor Zajutdinov i pokrenuo je svoj tim ka čudu. 

Na 2:2 izjednačio je Aškat Tagiberen prelepim golom u 86. minutu, da bi 180 sekundi kasnije Abat Ajmbetov pogodio za konačnih 3:2.

Kazahstanci su na ovaj način stigli u centar pažnje fudbalske javnosti, a o kakvoj se reprezentaciji zapravo radi? Čitav tim vredi ukupno 19 miliona evra i ako se poredi sa Danskom čija je vrednost 262.3 miliona jasno je da je David savladao Golijata.

Najskuplji fudbaler je strelac prvog gola protiv Danske, Baktjor Zajutdinov, koji igra za CSKA iz Moskve, a vredi pet miliona evra. Samo još dva igrača vrede milion evra i više - Nurali Alip iz Zenita (1.2 miliona evra) i Marat Bistrov iz Ahmata (milion evra). Svi ostali su totalni anonimusi, ali su čak i oni pokazali da neće odustajati od plasmana na Evropsko prvenstvo.

I pored velike borbe i maestralne igre Kazahstanaca, po kuloarima su već krenule priče koje bacaju sumnju na regularnost utakmica ove reprezentacije.

Kako su baš na njihovim mečevima dva puta viđeni preokreti, a da su pritom kvote na kladionicama na tipove "iz dva u jedan" i "iz jedan u dva" najveće, zbog čega je Novak Simović dosudio diskutabilan penal i da li je sve regularno? Ovo su pitanja koja muče javnost. Bilo kako bilo, Kazahstanci su postali hit na startu kvalifikacija i videćemo da li će u konkurenciji Danske, Slovenije, Finske, Severne Irske i San Marina uspeti da se plasiraju na završni turnir Evropskog prvenstva.

Situacija na tabeli trenutno izgleda ovako:

 

 

Šta vi mislite, da li su utakmice reprezentacije Kazahstana regularne ili ne?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading