SMENA NAGELSMANA JE MNOGE IZNENADILA! Od nemačkog trenera je GORE prošao samo LJUBIMAC GROBARA!

Autor:

Sport

25.03.2023

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Bajerna nedavno su odlučili da smene Julijana Nagelsmana sa trenerske klupe, što je iznenadilo mnoge fudbalske poslenike.

SMENA NAGELSMANA JE MNOGE IZNENADILA! Od nemačkog trenera je GORE prošao samo LJUBIMAC GROBARA!

Foto: Tanjug/AP

Doskorašnji trener Bajerna Julijan Nagelsman

Veliki broj navijača bio je u šoku zbog smene Nagelsmana, pošto je eliminisao PSŽ iz Lige šampiona, ali ga slabi rezultati u Bundesligi, kao i odlazak na skijanje tokom reprezentativne pauze nisu spasili.

Statistički gledano, ipak, Julijan Nagelsman je u proseku osvajao 2.38 bodova po meču sa Bavarcima, što je zaista odličan rezultat.

Međutim, samo jedan trener koji je neki klub vodio više od 20 utakmica je smenjen, a da je imao bolji prosek od njega. Reč je o bivšem šefu struke Partizana Aleksandru Stanojeviću, koji je dva puta predvodio klub iz Humske.

Sadašnji trener turske Konje je sa crno-belima ušao u najelitnije klupsko takmičenje i osvojio šampionsku titulu u Superligi, ali je naredne godine posle senzacionalne eliminacije u kvalifikacijama za Ligu Evrope od Šamrok Roversa dobio otkaz.

Stanojević je sa Partizanom osvajao prosečno 2.46 bodova po susretu, što danas izgleda veoma zadivljujuće. Međutim, u tom trenutku ni ovaj rezultat nije bio dovoljan da Stanojević ostane na klupi "parnog valjka".

 

 

Ono što je posebno interesantno da se u TOP 10 nalazi i preminuli Radomir Antić. Bivši selektor "orlova" je sa prosekom od 2.20 poena zauzeo petu poziciju, kada je u sezoni 1991/92 dobio otkaz u madridskom Real.

Osim njega, ista sudbina je zadesila Rafaela Beniteza u sezoni 2015/2016 i Santjaga Solarija (2018/2019), jer uprava "kraljevića" ne oprašta ni neuspehe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading