UJEDINJENI DO NEMAČKE: Piksi poslao MOĆNU PORUKU Srbiji posle TRIJUMFALNOG starta u kvalifikacijama za EP!

Autor:

Sport

24.03.2023

23:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor srećan zbog ostvarenja cilja.

UJEDINJENI DO NEMAČKE: Piksi poslao MOĆNU PORUKU Srbiji posle TRIJUMFALNOG starta u kvalifikacijama za EP!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Reprezentacija Srbije na trijumfalan način započela je put ka Evropskom prvenstvu savladavši selekciju Litvanije rezultatom 2:0, a selektor "orlova" Dragan Stojković pohvalio je nastup svojih izabranika.

- Rutinska i potpuno zaslužena pobeda. Kontrolisali smo igru, ostvaren je cilj - osvajanje prva tri boda. Postigli smo dobar rezultat, mogao je da padne još koji gol. Čista pobeda, a raduje korektan nastup u defanzivnom smislu, što je rezultiralo sačuvanom mrežom - počeo je Piksi razgovor za "RTS", a potom se zahvalio srpskim navijačima.

- Hvala im, bilo je ovo prelepo veče i za njih, kao i za nas. Moramo biti zajedno, samo tako može sve da se ostvari.

"Orlovi" kroz tri dana igraju u crnogorskoj prestonici.

- Potpuno smo mirni, bez euforije. Čeka nas teško gostovanje u Podgorici. Odmorićemo se, uz analizu stvari koje su bile loše večeras, kako bi se spremili za kvalitetnog protivnika - zaključio je Dragan Stojković

U sličnom tonu selektor je govorio i na konferenciji za medije.

Kao trener bih voleo da uvek bude ovako, da ne primimo gol i pobedimo 2:0. Uspeli smo da ostvarimo plan koji smo zacrtali, doveli smo utakmicu rutinski do kraja. Svakog trenera raduje kada ne primite gol, a pobedite. Zadovoljan sam uspešnim startom u kvaliifkacijama i da smo ostvarili ono što smo želeli.

Republika

Foto: Emir Hamdan

Uvek ovako - Dragan Stojković Piksi

Stojković se donekle složio da je u defanzivi pono "škripalo".

Do tih situacija je došlo zbog naših grešaka. U prvoj situaciji smo mi izgubili loptu i dobili smo protivudar, ali nismo primili gol. Kamo sreće da je tako bilo u Kataru... Ali dobro, prvi put je ova odbrana igrala zajedno. Kako vidim i procenim situacije, tako odlučujem. Za tri dana imamo novu utakmicu protiv Crne Gore i imamo vremena da iskorigujemo greške. Sačuvali smo dva gola razlike i taj rezultat je za mene potpuno dovoljan. Prva utakmica je uvek teška. Ako pitate svakog Srbina, ovo je unapred dobijena utakmica. Ne možete nikoga da ubedite da i protivnik igra. Ali, plan smo ostvarili - reči su Piksija, koji je dao ocenu debija Lazara Samardžića u dresu sa državnim grbom.

Nije baš prijatno. Sećam se svog debija i znam da su mi se noge odsekle. Imao je nekoliko dodira sa loptom i mogu da kažem "bravo". Nije uspeo da upadne u strah, sve je ovo za njega bilo novo i od sada će sve ići mnogo lakše ubuduće. Šteta za onaj udarac desnom nogom, pogodio je protivničkog igrača. Inteligentna igra i pasovi, pogotovo na toj našoj desnoj napadačkoj strani. Čestitam mu debi i verujem da će igrati još mnogo godina za Srbiju.

Republika

Foto: Emir Hamdan

Debi je dodatno opterećenje - Piksi o Samardžiću

Naš nacionalni tim borbu za plasman na šampionat "starog kontinenta" nastavlja u ponedeljak na stadionu "Pod Goricom" gostovanjem Crnoj Gori (20:45). Tamošnja policija je taj meč proglasila "visokorizičnim", a "đetići" su večeras nadigrali reprezentaciju Bugarske sa 1:0, golom Nikole Krstovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading