LEGENDA NBA LIGE STALA UZ JOKIĆA: Svi kriterijumi govore da je Nikola MVP!

Autor:

Sport

24.03.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Najmanje 65 odigranih utakmica i uticaj na igru. Statistika, učinak tima i kako se ekipa snalazi bez njega na terenu. To je za mene MVP."

LEGENDA NBA LIGE STALA UZ JOKIĆA: Svi kriterijumi govore da je Nikola MVP!

Foto: Tanjug/AP

Mnogo se velikih košarkaških imena javilo prethodnih dana i nedelja, svako je imao drugačiju vizuru i svoj sud o tome ko i zbog čega ima argumente da bude novi, možda i stari MVP NBA lige. Težinom imena kompetentan da sudi svakako je Pol Pirs, legenda Bostona, šampion i MVP finala sa Seltiksima iz 2008. godine, te desetostruki NBA Ol-star.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pol Pirs

- Najmanje 65 odigranih utakmica i uticaj na igru. Statistika, učinak tima i kako se ekipa snalazi bez njega na terenu. To je za mene MVP, igrač koji najviše vredi. Najbolji igrač nije isto kao i onaj koji najviše vredi. Uticaj, konstantnost i timski uspeh. Svi ti kriterijumi govore da je to "Džoker" (Nikola Jokić, prim.aut.) - rekao je Pirs.

Kroz igračku karijeru Pirsu je nadenut nadimak "The Truth" (istina), a iako istina nije uvek jednostrana, Polove reči i te kako imaju smisla.

- Moji glavni kandidati su Jokić, Embid i Janis. Kad pogledam, Jokić od svih njih radiše najviše. On nema drugog Ol-stara. Embid je najbolji strelac, ali ima Džejmsa Hardena. Janis ima Džru Holideja i Krris Midltona. Ko je Denveru drugi najbolji? Džamal Marej, Majkl Porter Džunior, Eron Gordon? Ne znamo da li su Ol-star igrači - obrazložio je Pirs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading