OVO SIGURNO NISTE ZNALI! Samardžić ima DVA imena, a reči Dušana Tadić će DUGO PAMTITI!

Autor:

Sport

23.03.2023

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić našao se na spisku reprezentativaca za mečeve sa Litvanijom i Crnom Gorom.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI! Samardžić ima DVA imena, a reči Dušana Tadić će DUGO PAMTITI!

Foto: FSS

Debitant na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija nije krio oduševljenje pozivom u nacionalni tim.

- Nisam nikada imao dilemu, Srbija je moja zemlja i oduvek sam maštao o tome da postanem deo našeg najboljeg nacionalnog tima. Poziv selektora Stojkovića smatram kao privilegiju, ali i veliku šansu u karijeri. Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Mađarska, Bugarska i Litvanija, nije nimalo laka kao što neki misle. Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo svakoj utakmici i da na terenu dokažemo da imamo najkvalitetniju ekipu. Idemo korak po korak, bitno je da ove dve utakmice rešimo u našu korist i posle će sve biti lakše – rekao je za sajt FSS momak sa dva imena – Lazar Vujadin Samardžić, a potom objasnio i taj detalj:

- Vujadin je ime mog dede čija je velika želja bila da branim boje reprezentacije Srbije. Ali ne samo njegova, to je bila želja cele moje familije i svih drugara sa kojima sam odrastao. Većina njih je izrazila želju da dođu na utakmicu sa Litvanijom, trebovao sam 70 ulaznica da bih svima izašao u susret. Verujem da će biti ponosni i presrećni ukoliko dobijem šansu da istrčim na teren Marakane i da debitujem u dresu državnog tima.

Foto: FSS

 

Vezista koji se proslavio igrama u berlinskoj Herti i mlađim selekcijama nemačke reprezentacije, ne krije da je poziv Dragana Stojkovića presudno uticao na jednu od najvažnijih odluka u njegovoj profesionalnoj karijeri:

- Tata mi je stalno pričao o Piksiju kao svom idolu i jednom od najboljih igrača na ovim prostorima. Sada sam mogao da se uverim da je sjajan trener i čovek koji zna fudbal. Napravio je odličnu atmosferu u reprezentaciji i to se oseća na svakom koraku. Trudiću se da opravdam njegovo poverenje i da zaslužim mesto standardnog člana naše reprezentacije.

Pošto je Piksi bio idol njegovog oca, zaključak je lak ko je uzor Samardžiću junioru.

- Tadić je moj ljubimac u reprezentaciji Srbije i jedva sam čekao da ga lično upoznam. Rekao mi je "sine, dobrodošao u reprezentaciju, sada si deo naše ekipe, družićemo se i zajedno pobeđivati". Oduševio me je već na prvom koraku. Sličnih smo karakteristika, on je takođe levonog i biće mi zadovoljstvo da upijam znanje uz igrača takvog vanserisjkog kvaliteta - otkriva novopečeni "orao".

Foto: FSS

 

Pažnju javnosti privukla je i fotografija koju je Lazar Samardžić objavio na svojim društvenim mrežama u danu kada se reprezentacija okupila u Staroj Pazovi:

- Dres Dušana Tadića bio je najlepši poklon za moj 18. rođendan. Ne sećam se tačno ko mi je to sredio, ali zar je bitno? Dres je sa Svetskog prvenstva u Rusiji i Duća ga je lično potpisao. To je suvenir koji će zauvek imati počasno mesto u mojoj kućnoj arhivi - napominje fudbaler koji je ove sezone postigao četiri gola za Udineze i zapao za oko mnogim evropskim gigantima.

Ipak, apostrofira koji mu je gol posebno drag:

- Najdraži mi je gol protiv Napolija. Taj osećaj kada se zatrese mreža na stadionu ‘Dijego Armando Maradona’ je nešto posebno i pamtiću ga do kraja života. Tim pre što Napolitanci teško primaju golove i gaze sve pred sobom ove sezone. Zaista funkcionišu besprekorno i zasluženo hitaju ka tituli šampiona Italije.

Nije krio da se oduševio uslovima SC FSS u "Kući fudbala".

- Oduševljen sam Sportskim centrom i uslovima koje imamo ovde u Staroj Pazovi. Sve nam je na dohvat ruke, verujte mi da ovako nešto nema ni Nemačka. Što se tiče atmosfere u reprezentaciji, ona je na vrhunskom nivou. Funkcionišemo kao familija, iskusniji igrači pomažu mlađima i meni je kao novajliji znatno lakše da se uklopim i prihvatim zahteve nove sredine – nastavlja Lazar kome je srpski jezik veoma lak za komunikaciju:

Foto: FSS

 

- Napredujem iz dana u dan. Ima vremena, tek sam počeo da igram za svoju zemlju. Uz ove momke koji mi pružaju podršku od prvog dana priprema, lakše ću da naučim jezik i mislim da će već od narednog okupljanja sve to zvučati mnogo bolje. Na terenu se govori univerzalnim fudbalskim jezikom i bitno je da tu pokažem da zaista zaslužujem poverenje selektora Stojkovića. – završio je Samardžić u intervju za sajt FSS.

Nema sumnje da su "orlovi" u Lazaru dobili veliko pojačanje na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, pa će odlazak na Šampionat Starog kontinenta koji se čeka više od dve decenije, sa njim biti još bliži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading