NEVIĐENI SKANDAL U HOLANDIJI: Turčin PONIZIO kapitena Srbije - Tadić ostao u ŠOKU! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.03.2023

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se dogodilo kao uvertira za "Der Klasiker".

NEVIĐENI SKANDAL U HOLANDIJI: Turčin PONIZIO kapitena Srbije - Tadić ostao u ŠOKU! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Dušan Tadić

Fudbaleri Fejnorda su savladali ekipu Ajaksa sa 3:2 u najvećem derbiju holandskog prvenstva, čime su sebi obezbedili šest bodova prednosti pred nastavak i veliku šansu da dođu do titule Eredivizije.

Iako je meč bio sjajan, sa puno preokreta i golova, u centru pažnje se nalazi situacija sa početka meča, u kojoj su učestvovali Dušan Tadić, kapiten Srbije i ekipe Ajaksa, i Orkun Kokču, kapiten ekipe iz Roterdama.

Prlikom pozdravljanja kapitena na startu duela, glavnom arbitru Daniju Makeliju su se pridružili Tadić i Kokču. Ipak, umesto da usledi tradicionalno rukovanje predvodnika dva tima, desilo se nešto potpuno suprotno.

Turski reprezentativac je odlučio da se ne rukuje sa Srbinom, čak ne želevši da ga pogleda u oči, a kao razlog je naveo da je Tadić još prošlog meseca odbio da nosi kapitensku traku u znak podrške stradalima u zemljotresu u Turskoj.

Iako je ceo tim Ajaksa tada nosio majice podrške i donirao novac od prodatih dresova, Kokčuu to nije dovoljno, pa je napravio skandal pred početak najveće utakmice u Holandiji. 

Podsetimo, Dušan Tadić je i pred Mundijal u Kataru odbio da nosi traku na ruci sa duginim bojama, i bio je jedan od retkih koji je uspeo da se odupre pritisku javnosti da to uradi. Sada je odlučio i da ne nosi traku posvećenu stradalima u zemljotresu, što se očigledno turskom fudbaleru nije dopalo.

Posle 26 kola, Fejnord je prvi sa 61 bodom, dok je tim iz Amsterdama na drugoj poziciji sa 55.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading