TADIĆ NA VRHU: Dušan predvodio Ajaks do pobede - Srbin NAJBOLJI u Holandiji!

Autor:

Sport

26.02.2023

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kopljanici" su stigli do novog trijumfa.

TADIĆ NA VRHU: Dušan predvodio Ajaks do pobede - Srbin NAJBOLJI u Holandiji!

Foto: Tanjug/AP

As Ajaksa Dušan Tadić

Fudbaleri Ajaksa su zabeležili novu pobedu u okviru holandske Eredivizije, pošto su na teškom gostovanju u Arnemu savladali ekipu Vitesea sa 2:1 (1:1).

U derbiju 23. kola prvenstva prvi su do prednosti stigli domaćini, nakon što je Marko van Ginkel pogodio u 30. minutu meča. Ipak, radost fudbalera Vitesea je trajala samo dva minuta, pošto je Dejvi Klasen poravnao rezultat. 

Nakon pauze, crveno-beli iz Amsterdama su zaigrali bolje, što se isplatilo u 54. minutu meča. Dušan Tadić je izveo korner, Edson Alvarez je bio najviši u skoku, pa je Ajaks stigao do nove prednosti, koju su uspeli da sačuvaju do kraja i upišu i petu vezanu pobedu u prvenstvu.

Ovom asistencijom, Tadić je pretekao Kodija Gakpa, koji je ovog januara prešao u Liverpul, na vrhu liste asistenata u Erediviziji, pošto ih sada ima 13.

Posle ovog trijumfa, Ajaks se nalazi na drugom mestu na tabeli sa 49 osvojrenih bodova, tri manje od vodećeg Fejnorda. Vitese ostaje na 13. mestu, sa 23 boda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading