ZVEZDA ZAUSTAVLJENA POD BAGDALOM! Bivši igrač Partizana ŠOKIRAO crveno-bele!

Autor:

Sport

19.03.2023

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Napretkom rezultatom 1:1 (0:1) u 27. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije.

ZVEZDA ZAUSTAVLJENA POD BAGDALOM! Bivši igrač Partizana ŠOKIRAO crveno-bele!

Foto: Starsport

Osim gubitka dva boda, trenera Miloša Milojevića zabrinuo je detalj iz 18. minuta, kada se Veljko Nikolić uhvatio za zadnju ložu, a potom zbog povrede iste, morao prinudno da ustupi mesto Slavoljubu Srniću.

Veliki bod Kruševljanima doneo je Bojan Matić u samom finišu utakmice. Bivši igrač Partizana je na teren kročio umesto Bojana Čečarića u 78. minutu, a samo osam minuta kasnije postigao gol koji je šokirao sve u taboru Crvene zvezde – 1:1.

Foto: Starsport

 

Do prve prilike, srpski šampion je stigao u 31. minutu preko Osmana Bukarija, kome je u želji da šutira, asistirao Pešić posle ubačaja Viga, međutim, reprezentativac Gane poslao je loptu preko gola.

Nekoliko trenutaka kasnije, ponovo se Bukariju ukazala šansa, kada je sa 13 metara dobro tukao, a Nikola Petrić još bolje intervenisao i sačuvao Kruševljane.

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:1)

STADION: Mladost. Strelac: Matić 86 - Bukari 38. Sudija: Milan Mitić. Žuti karton: Đeković (Napredak) - Vigo (Crvena zvezda).

Sastavi:

Napredak (4-2-3-1): Petrić - S. Jovanović, Đeković, Kerkez, Vukajlović - Stanković, Krstić (78. Pantić) - Đ. Jovanović (62. Rusnup), Knežević, Čečarić (78. Matić) - Šarić. Klupa: Savić, Bojović, Bolha, Laban, Ljubomirac, Matić, Pantić, Prijović, Projić, Rusnup i Zogović.

Crvena zvezda (4-4-2): Vasiljević – Vigo, Eraković, Dragović, Azarov – Bukari (70. Mijatović), Kangva, V. Nikolić (20. Srnić), Ivanić – Mitrović (70. Katai), Pešić. Klupa: Miladinović, Leković, Katai, Mijailović, Mijatović, Mituljikić, Lazar Nikolić, Prucev, Rakonjac, Rodić i Srnić.

Bolju igru Zvezda je krunisala vođstvom u 38. minutu. Svemu je prethodila kontra Napretka, koju je poveo Čečarić, a Knežević lose odreagovao pred Vasiljevićem. Usledila je ista, ali na drugoj strain terena i centaršut u režiji Bukarija, koji je udarcem glavom u gol pretvorio Mirko Ivanić za 0:1.

Republika

Foto: Starsport

 

U nastavku je Zvezda najbolju priliku propustila u 75. minutu, kada je Aleksandar Katai, koji je dobio šansu u drugom delu, pogodio stativu, a kazna je stigla deset minuta kasnije.

Bojan Matić je iskoristio uspavanost u odbrani Zvezde, dočekao loptu u šesnaestercu i preciznim udarcem je poslao iza Vasiljevićevih leđa, za 1:1 i veliki podvig Kruševljana i bod kome se malo ko nadao u taboru domaćina.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.   

       TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

90+3. minut - Korner za Zvezdu izveo je Mijatović, ali je intervenisao Bojan Matić.

90. minut - Još četiri minuta sudijske nadoknade vremena u Kruševcu.

89. minut - Dragović je poslao loptu pred gol Napretka, ali su se domaći odbranili.

84. minut - GOOOOOOOOL!!!! Napredak je izjednačio, strelac je Bojan Matić. Bivši igrač Partizana je prihvatio odbijenu loptu u šesnaestercu i sa šest sedam metara "pocepao" mrežu - 1:1. 

83. minut - Vukajlovića je grubo zaustavio Aleks Vigo i zaradio prvu javnu opomenu u timu Zvezde.

81. minut - Meč je nastavljen posle trominutnog prekida koji je usledio zbog pirotehničkih sredstava, bačenih od strane pristalica srpskog šampiona

Republika

Foto: Starsport

 

78. minut - Perišić pravi dvostruku promenu Bojana Čečarića je zamenio imenjak Matić, dok će Marko Pantić igrati umesto Nemanje Krstića.

75. minut - STATIVA! Mogla je Zvezda i do trećeg pogotka, ali je šut Aleksandra Kataija zaustavio okvir gola!

70. minut - Dvostruku promenu pravi Miloš Milojević. Dupla izmena na krilima, Jovan Mijatović je zamenio Bukarija, a Aleksandar Katai ušao umesto Mitrovića.

69. minut - Pešić je zapretio posle dodavanja Ivanića, ostaje 1:0 u korist gostiju.

66. minut  - Silovit šut Bukarija sa distance, prohujao je pored stative.

62. minut - Izmena u Napretku: Izlazi Đorđe Jovanović, na terenu je Mark Oliver Rusnup.

Republika

Foto: Starsport

 

 

61. minut - Stanković je oduzeo loptu na sredini terena, stuštio se ka golu i šutirao po zemlji, međutim, neprecizno pored gola.

57. minut - Ponovo je Šarić bio u šansi i tukao, ali se isprečio Dragović, ušao mu u šut i izblokirao njegov udarac.

53. minut - Preti i Napredak: Knežević je poslao loptu Šariću, ovaj šutirao iz prve, veoma blizu Vasiljevićevog gola. 

50. minut - Prva prilika za Zvezdu u drugom delu, Pešić je atraktivno zahvatio loptu, ali su njegove "makazice" otišle pored gola.

Republika

Foto: Starsport

 

49. minut - Nije bilo promena u oba sastava, treneri Perišić i Milojević sa istim snagama ulaze i u nastavak meča.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Mladost".

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme u Kruševcu: Napredak - Crvena zvezda 0:1, golom Mirka Ivanića.

45+1. minut - Nova velika prilika za Šampiona: Korner je izveo Kangva, glavom Ivanić pokušao, a fenomenalno reagovao Petrić i odbranio.

45. minut - Igraće se još dva minuta sudijske nadoknade.

40. minut - Još jedan zicer za Zvezdu! Bukari je ispao sebičan na dodavanje Mitrovića, i umesto da centrira na drugu stativu odlučio se za šut u spoljni deo mreže. Ljuti su bili saigrači Kangva i Pešić na krilo crveno-belih.

Republika

Foto: Starsport

 

38. minut - GOOOOOOOOL!!!! Mirko Ivanić je strelac, posle centaršuta Osmana Bukarija!!! Vodi Zvezda pod Bagdalom!!! Golu je prethodila kontra Napretka preko Čečarića i šansa Kneževića, koja nije realizovana, da bi sevnula ista na drugoj strani terena, koju je centaršutem začinio reprezentativac Gane, a Ivanić efektno zatresao mrežu nemoćnog Petrića - 0:1!

36. minut - Sada je Napredak dobio korner, izveo ga je Nemanja Krstić, ali nedovoljno dobro da se ugrozi odbrana crveno-belih, pa je Pešić izbacio loptu iz svog šesnaesterca.

35. minut - Nova velika prilika za Zvezdu i Osmana Bukarija! Šutirao je reprezentativac Gane sa nekih 13 metara unutar kaznenog prostora, a Nikola Petrić još boljom intervencijom izbacio u korner, posle kojeg se domaćin odbranio.

31. minut - Kakva šansa za Crvenu zvezdu! Vigo je centrirao, Pešić pokušao u padu više da asistira nego šutira, a njegov udarac dočekao glavom Bukari i tukao glavom sa nekoliko metara, međutim, neprecizno preko gola.

Foto: Starsport

 

30. minut - Prvi žuti karton na utakmici dobija Nemanja Đeković, koji je u kontri Zvezde grubo startovao.

29. minut - Napadala je Zvezda, ali je posle centaršuta Viga, faul u napadu napravio Aleksandar Pešić. Napadač gostiju je rukama vukao kapitena domaćih Dejana Kerkeza, pa je dobio usmenu opomenu od sudije Mitića.

26. minut - Nekontrolisani udarac Stefana Mitrovića, daleko od Petrićevog gola, nije bilo potrebe da čuvar mreže Napretka reaguje.

20. minut - Na terenu je Slavoljub Srnić, umesto povređenog Veljka Nikolića.

18. minut - Problem za Zvezdu! Nikolić se uhvatio za zadnju ložu i ubrzo pao na zemlju, te mu medicinski tim ukazuje pomoć. Po svoj prilici, Milojević će morati da napravi prinudnu izmenu.

Foto: Starsport

 

16. minut - Preti Napredak preko Nikole Stankovića, međutim, Vasiljević je bio brži od domaćeg fudbalera i pokupio loptu.

15. minut - Pokušaj Mirka Ivanića! Uputio je Zvezdin ofanzivac siilovit šut sa 15-20 metara, ali se isprečio Krstić i izblokirao "bombu" veziste iz Bačkog Jarka.

12. minut - Ivanić je probao da nađe Viga u šesnaestercu, defanzivci Kruševljana su pročitali njegovu nameru i intervenisali na vreme.

10. minut - Novi ubačaj u kazneni prostor domaćih, ovog puta centrirao je Vigo, a odbrana Napretka lako otklonila opasnost. Zvezda kontroliše ritam igre.

7. minut - Prvi korner za Zvezdu na utakmici izveo je Veljko Nikolić, Petrić je na vreme istrčao i boksovao loptu. Ona je došla nazad u posed crveno-belima, da bi centaršut Dragovića na kraju završio u rukama golmana Napretka.

Republika

Foto: Starsport

 

6. minut - Na drugoj strani Mitrović je mogao da zapreti Kruševljanima, međutim, dobio je prebrzu loptu koja je završila u gol-autu.

5. minut - Napredak je bio u napadu preko Čečarića, ali je Novopazovčanin napravio faul u napadu i lopta će pripasti Milojevićevom timu.

3. minut - Početno ispitivanje je u toku, Zvezda ima više loptu u posedu, ali bez ozbiljne prilike da se ugrozi Petrić. Inače, u odsustvu kapitena Borjana, gostujuće igrače je na teren sa trakom oko ruke izveo Strahinja Eraković.

1. minut - Utakmica je počela! Sa centra su krenuli fudbaleri Napretka.

                               UVOD

Uskoro počinje meč na stadionu "Mladost".

Foto: Starsport

 

Crvena zvezda je u najavi ove utakmice deklasirala Novi Pazar pred svojim navijačima sa 5:1, dok je Napredak ubedljivo poražen u Kragujevcu od Radničkog 1923 sa 0:3.

 

 

Budući na veliku bodovnu zalihu, stručni štab Zvezde napravio je nekoliko promena u današnjem meču. Zbog obaveza u reprezentacijama nema kapitena Milana Borjana i Gabonca Gelora Kange, dok sa klupe šansu čekaju Aleksandar Katai, Srđan Mijailović, Milan Rodić i napadač moskovske Lokomotive na pozajmici u crveno-belom taboru Marko Rakonjac.

Foto: Starsport

 

Branilac titule i Napredak su tokom bogate istorije imali 63 međusobna duela. Klub iz Ljutice Bogdana ima mnogo više uspeha, jer je upisao 45 trijumfa, 14 puta nije bilo pobednika, dok se današnji domaćin radovao svega četiri puta.

Trener crveno-belih odlučio je da od prvog minuta u startnu jedanaestricu uvrsti Stefana Mitrovića i Aleksandra Pešića, koji će u formaciji 4-4-2 biti najistureniji.

Sa šest uzastopnih pobeda izabranici Miloša Milojevića odlaze u "Lazarev grad", na megdan ekipi koju su jesenas jedva savladali na Marakani.

Zvezda je u 10. kolu trijumfovala protiv Kruševljana sa 1:0, a jedini gol u tom meču postigao je Aleksandar Pešić.

Sada šampion Srbije mnogo rasterećenije dočekuje današnji okršaj, budući da u odnosu na najbližeg rivala TSC iz Bačke Topole ima čak 17 bodova prednosti i utakmicu manje.

Ukoliko prebrode i "čarapane", tim sa Marakane otići će na 20 poena viška, na 10 kola pre kraja šampionata i još više se približiti odbrani titule, koja je sve izvesnija.

Foto: Starsport

 

16.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog "Republike", posvećen meču 27. kola Mozzart Bet Superlige Srbije, između Napretka i Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading