MUĆKALI, ALI U SKLADU S PROPISIMA! Barselona optužena za plaćanje sudija

Autor:

Sport

10.03.2023

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavnom španskom klubu crno se piše.

MUĆKALI, ALI U SKLADU S PROPISIMA! Barselona optužena za plaćanje sudija

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone

Barselona na mukama, stari gresi stigli na naplatu! Špansko tužilaštvo optužilo je katalonski klub da je godinama unazad potplaćivalo sudije. Naime, čelnici slavnog kluba su poslednjih godina plaćali usluge kompaniji potpredsednika španskog sudijskog odbora, zbog čega im preti podizanje optužnice od strane istražnog sudije. 

Kako ovo nije prvi prekršaj tima sa Nou Kampa, Katalonci se u poslednje vreme nalaze pod lupom španskog tužilaštva. Zbog toga moraju dobro da vode računa o svojim postupcima, ali i budućim koracima. 

Foto: Tanjug/AP

POD ISTRAGOM -španski velikan

Španski fudbal je uzdrman poslednjih nedelja, nakon što je otkriveno da poreski zvaničnici istražuju isplatu Barselone od 2,9 miliona evra u periodu od 2014. do 2018. godine, koja je upućena kompaniji bivšeg fudbalskog sudije Hose Marije Enrikesa Negreira, člana tamošnje sudijske organizacije od 1994. do 2018. godine.

Iz Barselone su objavili kako su upoznati sa pokrenutom istragom, a kako su uplate na račun kompanije u vlasništvu Hozea Marije Enrikeza Negreire, koji je bio i potpredsednik sudijske komisije, obavljene zbog usluga spoljnog savetnika koji je radio tehničke izveštaje vezane uz profesionalne sudije što je uobičajena praksa profesionalnih fudbalskih klubova.

Bivši predsednik Barselone Bartomeu rekao je kako je klub i ranije plaćao za slične usluge i to 575.000 eura godišnje od sezone 2009/10. sve do 2018. kada je takva praksa ukinuta zbog nedostatka sredstava.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading