SRPSKA TALIJA ZA ČELSI NAVIJA - Holanđanin uradio Dortmundu isto što i Portugalu na Marakani

Autor:

Sport

08.03.2023

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holandski sudija Dani Makeli, koji je ponovio penal iz kojeg su "plavci" izbacili Dortmund, Kristijanu Ronaldu nije priznao gol na Marakani, a bio je koban i po Totehhem.

SRPSKA TALIJA ZA ČELSI NAVIJA - Holanđanin uradio Dortmundu isto što i Portugalu na Marakani

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Borusije i Dani Makeli

Čelsi je dobio priliku da u četvrtfinalu Lige šampiona opravda uloženih 611 miliona evra u tim samo ove sezone i to zahvaljući srpskoj taliji. Naime, "plavci" su savladali Dortmund sa 2:0 u revanšu osmine finala i nadoknadili poraz u Nemačkoj (1:0) uz veliku pomoć holandskog arbitra Danija Makelija.

Foto: Tanjug/AP

 

On je ponovio izvođenje penala Haverca u 53. minutu (pogodio je stativu iz prvog pokušaja) pod izgovorom da je neko od gostiju ušao ranije u šesnaesterca, a jasno se vidi da je na nekoliko metara od njega prvi prestupio Čilvel. Napadač je bio precizan i odveo je Engleze dalje uprkos protestima "milionera".

Koliko je Makeli sklon ovakvim propustima, videli smo i iz ličnog primera, na sreću. On na Marakani nije priznao pobedonosni gol Kristijanu Ronaldu u duelu Srbije i Portugala (2:2) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Lopta je tada evidentno prešla gol-liniju pre nego što ju je Stefan Mitrović izbacio. Da su Portugalci tada uzeli tri boda, drugačije bi se igrao poslednji meč u Lisabonu, u kojem smo obezbedili odlazak u Katar.

Foto: Starsport

 

Da mu je Čelsi omiljeni klub u Londonu, Makeli je dokazao i jesenas. Totenhem je u 94. minutu postigao gol za pobedu nad Sportingom, ali je Holanđanin poništio pogodak Harija Kejna zbog ofsajda iako je i VAR pokazao da je bio iza lopte kod dodavanja. Na sreću "pevaca" ta odluka nije uticala kasnije na njihov prolazak u osminu finala Lige šampiona i to s prvog mesta D grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading