VIDIĆ PLANIRA DA ŠUTNE PIKSIJA?! Kandidat za predsednika FSS iskulirao selektora

Autor:

Sport

07.03.2023

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đurovski: Držim se principa 20-20-20, prvo igraš, pa komanduješ i na kraju pametuješ.

VIDIĆ PLANIRA DA ŠUTNE PIKSIJA?! Kandidat za predsednika FSS iskulirao selektora

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković nije u planovima Nemanje Vidića! Otkrio je mlađi kandidat za predsednika FSS mnogo toga o programu koji planira da sprovede ako pobedi Dragana Džajića i bude izabran na čelo srpskog fudbala 14. marta. 

Za razliku od legendarnog srpskog fudbalera, koji je otvoreno poručio da Piksi ostaje selektor ako on dobije poverenje delegata, iskusni defanzivac nije ni spomenuo selektora "orlova".

Tačnije, nije u pozitivnom kontekstu, već samo konstatujući da je njegov tim podbacio na Mundijalu u Kataru, jasno upirući prstom da nešto nije funkcionisalo u taktici i postavci igre za šta se zna ko je odgovoran. Zato se nameće pitanje da li će Piksiju dani biti odbrojani ako Vidić zasedne u fotelju na Terazijama 35.

- Bile su i pozitivne stvari na Svetskom prvenstvu. Postigli smo više golova od Brazila i Švajcarske. Međutim, postojao je problem u balansu između napada i odbrane i to moramo da popravimo pred nove kvalifikacije. Branimo se timski i ne možemo govoriti o jednom igraču. Verujem da je selektor Stojković obratio pažnju na to, on se godinama bavi tim poslom - šturo je Vidić poručio o reprezentaciji. 
Republika

Foto: Starsport

Nemanja Vidić

Da je na ovaj način nekadašnji defanzivac Mančester junajteda možda poslao poruku Stojkoviću između redova u razgovoru za Srpski telegraf smatra trener Boško Đurovski.

- Ne znam zašto Nemanja nije spomenuo selektora Stojkovića, za razliku od Džaje. Nemanja je bio zatvoreniji, ne znam, možda ima druge planove za klupu Srbije. To je pitanje za njega - rekao je Đurovski.

Foto: Starsport

Boško Đurovski

On se osvrnuo i na ostatak izlaganja bivšeg defanzivca. Posebno na njegove konstatacije da u našem fudbalu ima puno problema.

- Da, u našem fudbalu ima problema, ali nije baš da ništa ne valja u njemu. Vidić je bio godinama u nekom možda uređenijem sistemu u Engleskoj, ali i ovde stvari funkcionišu. I ovde ima ljudi koji se bore za dobrobit našeg fudbala. Zato smatram da je Vidić lošiji kandidat od Džajića, koji je sve vreme bio ovde i radio na važnim funkcijama u Zvezdi. Ja se držim principa 20-20-20. Prvo igraš na vrhunskom nivou 20 godina, onda svoje znanje prenosiš mladima kao trener ili na nekoj drugoj funkciji u sportskom sektoru. Tu stekneš iskustvo i upoznaš sistem u kojem treba da radiš. Da bi promenio sistem moraš da ga razumeš, da prvo uđeš u njega, a ne da upadneš sa strane. Tek posle toga sedneš u fotelju i rukovodiš. Dakle, prvo igraš, pa komanduješ i na kraju pametuješ - naglasio je Đurovski.

Boško Đurovski je pojasnio zašto je pred izbore za predsednika FSS otvoreno podržao Dragana Džajića.

- Ja sam zvezdaš i uvek ću podržati Zvezdin izbor. Uvek su donosili prave odluke, nikad ne greše. Džaja je iskusan kadar, radio je na više rukovodećih funkcija. Kod njega mi se svidelo i to što se oslanja na fudbalske regione, na sportske radnike koji su decenijama tu i koji daju maksimum da se na lokalu poboljša situacija. Džajić planira da takve ljude uvrsti u Upravni odbor FSS, da da na važnosti regionima, da imaju slobodu odlučivanja, ali i da budu odgovorni - kazao je Đurovski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Blagoje

07.03.2023 19:07

Vidić će da nas upropasti.

Šojke

09.03.2023 12:00

Vidić je uobražen. Tamo igra vrlo dobro a za našu reprezentaciju nikako. Još pravi penal visoko podignutom rukom.