DODELJENA PRIZNANJA SD CRVENA ZVEZDA: Aleksandar Katai proglašen za najboljeg sportistu!

Autor:

Sport

04.03.2023

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahinja Eraković je najbolji mladi igrač, Duletu Saviću nagrada za životno delo.

DODELJENA PRIZNANJA SD CRVENA ZVEZDA: Aleksandar Katai proglašen za najboljeg sportistu!

Foto: FK Crvena zvezda

Aleksandar Katai

Danas SD Crvena zvezda slavi svoj 78. rođendan, a tome u čast je održana i svečanost na kojoj su dodeljena priznanja najboljima u prethodnoj godini.

Za najboljeg sportistu je proglašen fudbaler Aleksandar Katai, koji je prethodne sezone osvojio duplu krunu sa crveno-belima.

- Čestitam našoj Crvenoj zvezdi 78. rođendan. Naravno, zahvalio bih se svima na uručenoj nagradi – rekao je nasmejani Katai prilikom dobijanja nagrade.

 
Na sajtu Crvene zvezde se navodi da je iskusni znalac sa loptom postigao ukupno 96 golova nastupajući u dva mandata. Tresao je mreže svih superligaša, u šest navrata matirao golmane večitog rivala u prventstvu i nacionalnom kupu. Pamtiće se njegove majstorije na međunarodnoj sceni, golovi Valeti, Sasuolu, Ludogorecu, Araratu, Gentu, Slovanu iz Libereca, Kairatu, Klužu, Bragi, Ferencvarošu i Trabzonsporu. Majstorije koje je demonstirao Aleksandar Katai dizale su navijače na noge, budile radost i emocije na tribinama i zaslužuju gromoglasan aplauz.

Nagradu za životno delo je osvojio Dušan Dule Savić, legenda ovog kluba.

Foto: FK Crvena zvezda

Dule Savić je dobio nagradu za životno delo

- Ništa bez Pižona... Hvala vam svima, hvala igračima i stručnom štabu na pobedi u derbiju. Ta pobeda je ulepšala titulu i današnji rođendan. Hvala mojoj ekipi, bez njih nikada ne bih bio Dule Savić. Posebno hvala Pižonu, jer je od svih nas napravio da budemo bolji. Hvala porodici što je ovde, posebno unucima. Postoji jedna divna pesma sa refrenom "Veseli se srpski rode", ja bih zamenio reči i rekao "Veseli se crveno-beli rode" - rekao je kroz suze Dušan Savić, a emocije nije krio ni njegov kum i četvrta Zvezdina zvezda - Vladimir Petrović Pižon, koji je Duletu i uručio ovo veliko priznanje.

Priznanje je osvojio i Strahinja Eraković, koji je progašen za najboljeg mlađeg seniora Sportskog društva Crvena zvezda u prethodnoj godini.

Foto: FK Crvena zvezda

Strahinja Eraković je dominirao na 169. večitom derbiju

Eraković je neko ko je prošao sve juniorske selekcije Crvene zvezde i u vrlo ranom uzrastu se izdvojio kao lider, kako na teren, tako i van njega, samo su neke od reči upućene mladom igraču na zvaničnom sajtu kluba.

Nagradu je štoperu uručio Mitar Mrkela, potpredsednik SD Crvena zvezda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading