PRAVOSLAVNA BRAĆA OKUPIRALA BEOGRAD! Navijači bratskih klubova uz večite na derbiju

Autor:

Sport

03.03.2023

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delijama i grobarima upomoć stigle grupe iz Rusije i Grčke, s kojima gaje prijateljske odnose

PRAVOSLAVNA BRAĆA OKUPIRALA BEOGRAD! Navijači bratskih klubova uz večite na derbiju

Foto: https://www.instagram.com/ultra_spartak/

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u petak su po 169. put igrali večiti derbi, a na beogradskoj Marakani srpskim timovima upomoć su stigli ruski i grčki navijači, s kojima delije i grobari neguju prijateljske odnose.

Najviše njih su pristalice moskovskog Spartaka i u srpskoj prestonici bilo ih je više od pedeset. Došli su nekoliko dana ranije i u krajevima glavnog grada koje kontrolišu zvezdaši obeležavali teritoriju grafitima.

Republika

Foto: https://www.instagram.com/ultra_spartak/

Grafiti navijača Spartka i Zvezde

- Održaće se još jedan večiti derbi, na koji spartakovci tradicionalno putuju u Beograd da bi podržali crveno-bele i osetili sav adrenalin principijelnog rivalstva. Uz pomoć prijatelja delija uradili smo grafite u čast prijateljstva naših klubova. Idemo, Zvezda - poručuju fanovi Moskovljana.

Republika

Foto: https://www.instagram.com/ultra_spartak/

Ruski ultras u Beogradu

Inače, ruski ultrasi imaju određene probleme u otadžbini pošto, prema zakonu, svaki od njih tokom boravka na stadionu dužan je da poseduje navijačku identifikaciju - njima omraženi "Fan ID". Stoga koriste svaku priliku da ponovo osete autentičnu atmosferu na tribinama, želeći ujedno da budu deo spektakla koji pristalice beogradskih klubova tokom večitog derbija prave možda i najbolje u Evropi. Na severu Marakane bilo je i nekoliko desetina navijača Olimpijakosa, iz popularne "Kapije 7" (Gate 7), koji, takođe, ne propuštaju priliku da učvrste dobre odnose s delijama dolazeći im u goste i obrnuto. I na suprotnoj strani stadiona među grobarima bilo je pravoslavne braće. Kao što je poznato, grobarima leđa čuvaju pristalice moskovskog CSKA, najljućeg rivala spartakovaca, pa je postojala mogućnost da su prethodnih dana Rusi otvorili mini huliganski front i na ulicama najvećeg srpskog grada.

"Armejci" su nedavno stigli i do Turske na prijateljski meč Partizana i CSKA (1:2). Bilo ih je oko stotinak i pevali su o prijateljstvu dva naroda. Valja podsetiti i da tvrdo jezgro s južne tribine gaji dobre odnose i s grčkim pristalicama, konkretno onima koji podržavaju PAOK, i nema dileme da su crno-beli iz Soluna imali svoje predstavnike u braćom "okupiranom" Beogradu. I jednima i drugima srpske zastave neretko krase navijačke tribine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading