GROBARI BESNI! Na Marakanu stiže NEPRIJATELJ navijača Partizana: Režirao SKANDAL, dobio ozbiljne PRETNJE, a sada ima NOVU ULOGU u derbiju!

Autor:

Sport

03.03.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li se sećate ovog čoveka?

GROBARI BESNI! Na Marakanu stiže NEPRIJATELJ navijača Partizana: Režirao SKANDAL, dobio ozbiljne PRETNJE, a sada ima NOVU ULOGU u derbiju!

Foto: Starsport

Navijači Partizana

Još malo je ostalo do početka 169. večitog derbija.

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u petak od 19 časova istrčaće na teren Marakane u novu borbu za pobedu, bodove i prestiž.

Zvezda je favorit u ovom meču iz više razloga - forma je na strani čete Miloša Milojevića, domaći teren takođe, a i stanje na tabeli jasno oslikava situaciju. Ipak, u derbiju ne pobeđuje uvek favorit, tako da i crno-beli traže svoju šansu.

Svaki večiti derbi obeleži neki pojedinac. Nekada je to igrač, nekada golman ili trener, a često i - sudija. Tako je bilo u 158. derbiju kada je Nenad Đokić, tada peti sudija meča, reagovao na situaciju u kojoj je Ričmond Boaći uputio loptu glavom ka golu Partizana, a Vladimir Stojković, činilo se, uspeo da odbrani. Đokić je uočio da je lopta prešla gol liniju, Zvezda je izjednačila na 1:1 i tako zadržala prednost u borbi za titulu.

Ovo je bio početak skandala pa je tako i golman Partizana Vladimir Stojković u izjavi posle meča rekao da želi da se odrekne srpskog pasoša:

Sramota me što sam Srbin. Odreći ću se srpskog pasoša. Ne može se ovo svirati na derbiju. Ja sam izvadio loptu, on je nije ni video od mene. Igračima Zvezde svaka čast, ali ovo što se desilo je velika sramota. On mora da bude 300 odsto siguran da je gol kada ga priznaje - ljutito je istakao Stojković.

 

 

Kasnije su se vodile brojne diskusije o tome da li je lopta prešla liniju, a Crvena zvezda je na kraju stigla i do titule. Grobari su Đokiću uputili niz pretećih i uvredljivih poruka, a on je u jednoj izjavi za Sportski Žurnal svojovremeno rekao:

- Ni sam ne mogu da izbrojim koliko sam dobio uvredljivih i pretećih poruka. Ne plašim se nikoga i samo iz tog razloga se nisam obraćao policiji. Ako naude meni i mojoj porodici, država neka radi svoj posao, a mene će imati ko da osveti.

Zbog čega je sve ovo zanimljivo pred 169. večiti derbi? Nenad Đokić se vraća na svetkovinu srpskog fudbala, sada u drugoj ulozi - kao posmatrač suđenja. Pravdu će deliti Nišlija Aleksandar Živković, pomoćnici će mu biti Dragan Bogićević i Bojan Banović, četvrti arbitar Stanko Ostraćanin, dok su u VAR sobi Momčilo Marković i Milan Mihajlović.

I pored toga što na sudije niko ne može da se žali, nema sumnje da će pojava posmatrača suđenja, Nenada Đokića, dovesti navijače Partizana do ludila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
BABAROGICI kao uvek

03.03.2023 16:29

OPET ,,ciganska" provokacija. Time se godinama sluze BAHATOST JE NJIHOV znak !