"SRPSKI MURINJO" PROMOVISAN: Aleksandar Janković postao SELEKTOR!

Autor:

Sport

01.03.2023

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put se obratio medijima od kad je dobio novi posao.

"SRPSKI MURINJO" PROMOVISAN: Aleksandar Janković postao SELEKTOR!

Foto: www.profimedia.rs

Aleksandar Janković

Fudbalska reprezentacija Kine ima novog selektora.

Na klupu ove azijske selekcije seo je Aleksandar Janković, Srbin koji je tokom karijere vodio Crvenu zvezdu, Lokeren, mladu reprezentaciju Srbije, Mehelen, Standard iz Liježa, a radio je i u mlađim kategorijama kineskog nacionalnog tima.

Sada je promovisan u selektora seniorske ekipe i nije krio zadovoljstvo.

- Za pet godina dobre komunikacije sa FS Kine stekao sam poverenje i nadu da će se u budućnosti ostvariti bolji rezultati. Kao trener koji živi na terenu mogu da kažem da pripreme počinju danas. Kao što znate, u protekle četiri godine bio sam selektor reprezentacije do 23 godine. Nisam samo gledao igrače te starosne dobi, nego sam pažljivo gledao mečeve kineske lige. Stekao sam uvid i stekao informacije o kineskim reprezentativcima - istakao je Janković, pa dodao:

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Aleksandar Janković

 

- Govoreći o konkretnim ciljevima, ja kao trener imam različite načine da izbegnem odgovor na ovo pitanje. Ali moramo da postavimo jasan cilj, a to je da damo sve od sebe da se plasiramo na turnir 2026. godine.

Ima Aleksandar Janković iskustvo i u seniorskom timu Srbije.

- Kao član stručnog štaba Radomira Antića bio sam učesnik Mundijala u Južnoj Africi. Kada je on dobio crveni karton protiv Australije, predvodio sam srpskim tim na nekim mečevima. Sa 39 godina sam imao selektorsko iskustvo. Očekujem da mi to pomogne da selekciju Kine podignem na viši nivo - otkrio je novi selektor Kine.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Aleksandar Janković

 

Zatim se malo detaljnije posvetio planovima:

- Svaki dan tokom kojeg možemo da izgubimo vreme predstavlja skrivenu opasnost. Očekuje nas specifičan cilj, bez obzira na povećan broj mesta učesnika. Moraćemo da budemo visokom nivou na svakom treningu, jer fudbal nije prekidač. Svaku utakmicu moramo da odradimo do kraja. Moji kriterijumi su zasnovani na mentalitetu igrača. Moraju svi da daju primer, počevši od utakmice do priprema za trening. Postavićemo standarde i videćemo ko će se uklopiti. Gledaćemo da napravimo naš stil igre - rekao je "srpski Murinjo", pa se posvetio selekcijama Japana i Južne Koreje:

- Poštujemo ih, pratićemo njihove igrače u Evropi. Ne planiram da ovde objašnjavam tehniku i taktiku, pripremaćemo se za različite stilove igre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading