BOMBA POTVRĐENA! Srpski Murinjo POSTAO selektor!

Autor:

Sport

24.02.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Janković ima novi posao.

BOMBA POTVRĐENA! Srpski Murinjo POSTAO selektor!

Foto: www.profimedia.rs

Nekadašnji trener Crvene zvezde, Aleksandar Janković, ima novi posao.

Popularni srpski Murinjo postao je selektor reprezentacije Kine, potvrdio je Fudbalski savez ove zemlje. Janković je seo na klupu pred pripreme za Kup Azije 2023. i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine, dodali su iz Saveza. 

 

 

Kina je imala nekoliko pikova za selektorsku poziciju, a jedan od njih bio je i Dragan Stojković Piksi, a uz njega i Paulo Bento, kao i Kozma Olariju iz Rumunije. Srećom, Piksi je ostao na klupi Srbije, a Kinezi su dobili drugog selektora iz naše zemlje. Takođe, Janković je još i tada figurirao kao prvi kandidat za poziciju selektora, a sada je sve ovo i potvrđeno.

Janković je vodio Crvenu zvezdu, zatim timove Levskog, Metalurga iz Donjecka, Lokerena, mlade selekcije Srbije i Mehelena, sve u periodu do 2018. godine. Od tada je u Fudbalskom savezu Kine. 

Vodio je mlađe selekcije, prvo do 19 godina, pa do 20 godina i 23 godine. Od sredine 2022. godine postao je i vršilac dužnosti selektora Kine, a sada mu je ukazano poverenje da bude i selektor.

Kako će se Janković snaći na zadatku ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading