DETONACIJA: Srpski Murinjo prvi kandidat za selektora

Autor:

Sport

13.02.2023

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Janković ima najveće šanse da preuzme reprezentaciju.

DETONACIJA: Srpski Murinjo prvi kandidat za selektora

Foto: Starsport

Fudbalski trener Aleksandar Janković, koji nosi nadimak srpski Murinjo, prvi je kandidat da postane novi selektor reprezentacije Kine.

Kineski mediji prenose da je nekadašnji strateg Crvene zvezde prvi kandidat da nasledi Li Ksiopanga koga je tamošnji Savez nedavno smenio.

Kinezi su se potajno nadali da bi njihov nacionalni tim mogao da preuzme Dragan Stojković Piksi, ali selektor Srbije to neće učiniti, već će ostati veran"orlovima".

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Zbog toga su ljudi iz Fudbalskog saveza Kine okrenuli leđa Stojkoviću i usmerili svu pažnju na Jankovića.

Takođe, stvar zbog koje je gotovo sigurno da će srpski Murinjo postati novi selektor Kine je ta što je već četiri i po godine u Savezu, gde je vodio mlađe selekcije i dobro je upoznat sa svim prilikama u tamošnjem fudbalu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Aleksandar Janković

Osim Jankovića i Piksija, kineski mediji stidljivo pišu i o Paulu Bentu i Kozmi Olarijuu, ali su saglasni da je bivši selektor mlade reprezentacije Srbije glavni kandidat da preuzme njihov nacionalni tim.

Podsetimo, Saša Janković je na početku svoje trenerske karijere dobio nadimak srpski Murinjo, a prvi samostalni posao je imao u Crvenoj zvezdi u sezoni 2007/08. Posle toga je vodio redom Lokeren, mladu reprezentaciju naše zemlje, ponovo crveno-bele iz Ljutice Bogdana, Mehelen, Standard iz Liježa i još jednom Mehelen, pre nego što se otisnuo u Kinu. U ovoj azijskoj zemlji je Janković od septembra 2018. godine, a od tada je vodio mlađe reprezentativce selekcije, pa bi sada preuzimanje A tima došlo kao šlag na tortu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading