IZAŠAO IZ ORMARA: Poznati fudbaler priznao da je gej

Autor:

Sport

13.02.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakao je da želi da živi bez straha, predrasuda i nasilja, te da ne želi više da krije da je homoseksualac.

IZAŠAO IZ ORMARA: Poznati fudbaler priznao da je gej

Foto: Tanjug/AP

Jakub Jankto i Robert Levandovski

Češki fudbalski reprezentativac Jakub Jankto (27) izjasnio se kao homoseksualac.

Fudbaler Hetafea, gde su mu saigrači reprezentativci Srbije Nemanja Maksimović i Stefan Mitrović, trenutno se nalazi na pozajmici u Sparti iz Praga gde deli svlačionicu sa Dimitrijem Kamenovićem, igračem Lacija koji je prosleđen Česima do kraja sezone.

Zdravo, ja sam Jakub Jankto. Imam svoje vrline i svoje slabosti. Imam porodicu. Imam prijatelje. Imam posao koji radim najbolje što mogu, godinama, ozbiljno, profesionalno i strasno. Kao i svi ostali želim da živim život slobodno. Bez strahova. Bez predrasuda. Bez nasilja. Ali uz ljubav. Ja sam homoseksualac i ne želim više da se skrivam - rekao je Jankto u video snimku koji je objavio na društvenim mrežama.

Jankta su momentalno podržali Hetafe i Sparta.

Duboki naklon i bezuslovna podrška za našeg fudbalera Jakuba Jankta - piše u poruci španskog kluba na Tviteru.

Jakub Jankto je nedavno pričao otvoreno o svojoj seksualnoj orijentaciji sa klupskim menadžmentom, trenerom i saigračima. Sve ostalo tiče se isključivo njegovog privatnog života. Bez daljih komentara i pitanja. Imaš našu podršku. Živi svoj život Jakube. Ništa drugo nije važno - poručili su Česi.

Osim za Hetafe i Spartu, Jankto je tokom karijere nastupao za Sampdoriju, Udineze i Askoli, a fudbalom je počeo da se bavi u mlađim kategorijama Slavije iz Praga.

Za reprezentaciju Češke je na 45 utakmica postigao četiri gola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading