DOKTORSKA DISERTACIJA NOVOSAĐANA: Partizan srušili igrači dovedeni za NULA evra! Životne priče heroja Mladosti ostaviće vas BEZ DAHA!

Autor:

Sport

13.02.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O istorijskom podvigu čete Ljubomira Ristovskog i dalje se piše i priča.

DOKTORSKA DISERTACIJA NOVOSAĐANA: Partizan srušili igrači dovedeni za NULA evra! Životne priče heroja Mladosti ostaviće vas BEZ DAHA!

Foto: Starsport

FK Mladost GAT

Fudbalerima Partizana još bride obrazi zbog debakla koji su u subotu doživeli u Humskoj.

Crno-beli poraženi su od Mladosti GAT sa 4:0 i na taj način ostali su na minus 11 u odnosu na večitog rivala Crvenu zvezdu, te su šanse za titulu sveli na minimum.

Novosađani su od prvog minuta dominirali na terenu, a svi fudbaleri koji su dobili šansu da zaigraju protiv crno-belih preorali su teren. Četiri različita fudbalera upisala su se u listu strelaca i svi oni imaju veoma zanimljivu životnu priču. Mrežu Popovića tresli su Romejn Gal, Kristijan Danijel dal Belo Fagundes, Novica Maksimović i Nemanja Milić, te su zlatnim slovima ispisani u istoriju Mladosti GAT, a crnim u anale Partizana.

Prvi pogodak na ovom meču postigao je Romejn Gal. Ovaj 28-godišnji fudbaler rođen je u Parizu, ali je fudbalsku karijeru počeo "preko bare", a samo je kratak period proveo u omladincima Lorijena. Posle nekoliko klubova u Americi usledila je selidba u hladnu Skandinaviju gde je nosio dresove nekoliko klubova iz Švedske poput Malmea, Orebra i Sundsvala, ali i norveškog Stabeka.

U Novi Sad ga je poslala čudesna igra sudbine. Naime, on je sredinom januara Gal stigao u Paralimni sa Kipra gde je zadovoljio kriterijume struučnog štaba, ali je praktično već odštampani ugovor propao jer je ofanzivac pao na lekarskim pregledima. Tako je, 300.000 evra vredan Amerikanac francuskog porekla stigao u Mladost GAT, a partija koju je pružio u Humskoj već je postala istorija.

Zanimljivu priču ima i 600.000 evra vredan Brazilac Kristijan Danijel dal Belo Fagundes koji je pogodio za 2:0. Kristijan je posle tri tima u domovini (Gremio Esportivo Brazil, Botafogo i Kaksias) otišao u Ukrajnu u ekipu Zorje. Tu je prošao kroz agoniju - u želji da napusti Ukrajinu koju je pogodio rat Brazilac, sa saigračima Giljermom i Žuninjom, kao i Žuninjovom suprugom i trogodišnjim sinom doživeo je nesvakidašnju situaciju. Na putu ka Poljskoj zatekla ih je saobraćajna gužva, oni su ostavili automobile i peške krenuli ka prelazu. Prošli su 60 kilometara, uspeli da izađu iz zemlje, a Kristijan se kasnije vratio u klub. Poput Bela, u zimskom prelaznom roku stigao je u Mladost GAT.

Novica Maksimović dao je treći gol u Humskoj, a u Mladost GAT stigao je letos. U pitanju je iskusan igrač, rođen u aprilu 1988. godine, koji prema sajtu Transfermarkt vredi 200.000 evra, a koji je tokom karijere promenio veliki broj klubova. Crvena stijena, Hajduk Kula, Novi Sad, mađarski Lombard Papa, Sloboda Užice, Spartak, Vojvodina, kazahstanski Atirau i grčki Panionios stoje u CV-ju ovog defanzivnog veziste koji je u Mladost GAT stigao posle drugog mandata u gradskom rivalu sa "Karađorđa", Vojvodini.

Ove sezone je Maksimović standardan u timu Mladosti i na 17 mečeva (16 u šampionatu i jednom u Kupu) postigao je tri gola.

Partizan je dotukao nekadašnji igrač Crvene zvezde, Nemanja Milić. Đak škole OFK Beograda koji je u tandemu sa Nenadom Krstičićem vodio kadete i omladince tima sa Karaburme ka samom vrhu srpskog fudbala, takođe je u Mladost GAT stigao zimus. Prema Transfermarktu vredi 250.000 evra, a u domaćoj javnosti ostao je upamćen kao fudbaler koji je dres Zvezde nosio 50 puta i u to vreme postigao je pet pogodaka.

Sada će ostati upamćen i kao neko ko je naneo završni udarac crno-belima u istorijskom porazu u Humskoj.

Pored njih, odličnu partiju pružio je i đak omladinske škole Crvene zvezde, Jovan Mituljikić, a njegove utiske o ovom meču možete pročitati OVDE.

Veoma je zanimljivo da su Partizan u Humskoj srušili igrači koji zajedno vrede samo 1.350.000 evra prema Transfermarktu! Takođe, uprava novosadskog kluba odradila je fenomenalan posao jer je junake pobede protiv Partizana dovela bez jednog uloženog evra za obeštećenje!

Svi su stigli kao slobodni fudbaleri, a čak trojica došla su u zimskom prelaznom roku te je izvesno da će Mladost GAT biti daleko jača u nastavku sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ja

13.02.2023 15:30

"Mladost" je naša budućnost.